Japonská SoftBank koupí většinu ve finském výrobci her Supercell

15.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 15. října (ČTK) - Japonská technologická a telekomunikační skupina SoftBank koupí většinový podíl ve finském producentovi on-line her pro mobilní telefony a tablety Supercell. SoftBank dnes uvedla, že spolu se svou dceřinou firmou GungHo Online Entertainment dá za 51 procent akcií Supercell 1,5 miliardy dolarů (28,5 miliardy Kč).

Supercell je známá hlavně světově populárními herními tituly Clash of Clans a Hay Day. Spojení se SoftBank umožní firmě Supercell rychleji dosáhnout cíle stát se "první, skutečně globální herní společností", uvedl k dohodě šéf finské společnosti Ilkka Paananen. Dodal, že ústředí firmy zůstane ve Finsku.

Dohoda ukazuje, že chuť šéfa SoftBank Masajošiho Sona na expanzi v zahraničí nepolevuje. Skupina letos koupila za 21,6 miliardy dolarů třetího největšího mobilního operátora v USA, firmu Sprint.

Supercell začala vyvíjet hry v roce 2011. Dosud má na kontě přes 165 her a její tituly Clash of Clans a Hay Day jsou v desítkách zemí světa v čele žebříčku nejprodávanějších her přes internetovou prodejnu App Store americké společnosti Apple.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK