Polívkova farma se vydražila za 15 milionů, kupec je neznámý

23.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olšany (Vyškovsko) 23. října (ČTK) - Areál bývalé farmy Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku byl dnes vydražen za vyvolávací cenu 15 milionů korun. Zájemci o areál byli dva, druhý však ani jednou nepřihodil. Kdo je novým majitelem, není jasné, protože jeho právní zástupce okamžitě odjel a řekl, že nemá oprávnění mluvit s médii.

Pohledávky za farmou přesahují 50 milionů korun. Uspokojeni tak budou zajištění věřitelé, jejichž pohledávky jsou zhruba čtyři miliony, zbytek si rozdělí nezajištění věřitelé.

Nový majitel získal kromě souboru nemovitého a movitého majetku také některé ochranné známky včetně názvu Manéž Bolka Polívky. Pokud tak herec bude chtít i nadále toto označení pro populární a tradiční pořad používat, bude se muset s novým majitelem domluvit.

Na dražbu nedorazil například podnikatel Alexander Seidl, Polívkův přítel, který původně avizoval, že by měl o koupi zájem a po splacení dluhů by areál Polívkovi vrátil. Nezájem zdůvodnil závazky, které vyplývaly z dotační smlouvy farmy s Regionální radou soudržnosti regionu Jihovýchod. Ta však byla k 18. říjnu zrušena. Seidl však už dříve koupil okolní pozemky včetně současné příjezdové cesty.

Nový majitel získal restauraci, hotel, wellness centrum a některé přilehlé pozemky. Právě dostavba hotelu a stavba wellness centra se stala Polívkovi osudnou, protože nedokázal splatit dluhy stavebním firmám za provedenou práci. Před rokem podala stavební firma Kaláb návrh na insolvenci a v dubnu poslal soud farmu do konkurzu.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK