Panattoni zdvojnásobí svoji průmyslovou zónu podél D5 u Stříbra

05.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrov (Tachovsko) 5. listopadu (ČTK) - Developerská skupina Panattoni zdvojnásobí svoji průmyslovou zónu v Ostrově u Stříbra u dálnice D5. Dokončuje jednání o smlouvách se dvěma investory v Panattoni D5 Logistics Parku, kteří by zaplnili dalších zhruba 50.000 metrů čtverečních. Začne se stavět ještě před zimou a dokončovat na přelomu první a druhé poloviny 2014, řekla ČTK marketingová a obchodní ředitelka Panattoni Czech Republic Development Klára Fritsch.

"Jeden je výrobce dílů pro automobily a druhý není z oboru automotive, což nás velmi těší. Už oznámili příchod do ČR," uvedla. Podle informací ČTK jde o obřího amerického výrobce kancelářského nábytku Steelcase, který do ČR přesune výrobu z Německa.

"Dokoupili jsme pozemky (v Panattoni D5 Logistics Parku) a předělali plány na nové haly, protože tam měla být původně solární elektrárna (měla vyrůst na 60 hektarech mezi Kostelcem a Ostrovem)," uvedla Fritsch. Park se tak rozšíří ze 62.000 m2 o zhruba 50.000 m2 moderních skladových a výrobních prostor, které dva noví investoři zaplní. Po čtyřech letech útlumu cítí developer letošek jako zlomový. Přicházejí noví investoři a firmy, které už v zóně působí, rozšiřují haly, dodala.

Panattoni, který má v ČR 13 průmyslových parků, nyní nabízí investorům šest nových ploch. "Už jsou připravené a lákají investory a s některými už jednání velmi pokročila. S rozběhem výroby tam firmy počítají příští rok," uvedla ředitelka. Podle ní už je ČR z pohledu investorů "prověřenou zemí a logisticky funguje", protože dodávky směřují hlavně do Německa a dále na Západ. "Dodáváme kvalitní zboží a včas," řekla.

K největším současným nájemcům Panattoni D5 Logistics Parku patří zahraniční korporace Lear, Leoni a Assa Abloy. Dosud tam podle starosty Kostelce Františka Trhlíka našlo na necelých 15 hektarech práci asi 700 lidí. "Pro Kostelecko je to výborná zóna. Když padla Alcoa Fujikura ve Stříbře (v polovině roku 2009, kdy o práci přišlo 1800 lidí), tak se tam uplatnila spousta lidí ze Stříbrska i severu Plzeňska," řekl. Na dalších zhruba 60 hektarech by podle Trhlíka mělo zaměstnat určitě přes 1000 lidí. První etapa zatím zahrnuje třetinu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK