Do Brna míří tři investoři, dohromady vytvoří více než 300 míst

06.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 6. listopadu (ČTK) - Do Brna a jeho okolí míří tři investoři. Dohromady postupně vytvoří více než 300 pracovních míst. Největší investici chystá švýcarský specialista na přesnou výrobu ventilů Michel, který nabídne práci 250 lidem. ČTK to řekli zástupci developera CTP, který firmám pronajme prostory ve svých průmyslových zónách.

Švýcarský Michel, který vyrábí ventily pro technologii dieselového a benzinového vstřikování, si pronajal více než 5500 metrů čtverečních výrobní plochy. CTP do úpravy prostor investuje 1,8 milionu eur (asi 46 milionů korun). Firma dostala podporu od vládní agentury CzechInvest.

V průmyslové zóně Modřice na Brněnsku spustí do konce roku provoz distributor léčivých přípravků a dalšího zdravotnického sortimentu Alliance Healthcare. Firma počítá s náborem asi 40 nových zaměstnanců a spuštěním provozu do konce roku.

Třetí firmou, která v Brně bude investovat, je nizozemský výrobce specializovaných provozních systémů pro výrobu strojů NTS Group. V CTParku Brno začne působit od ledna 2014. Vytvoří kolem 50 nových pracovních míst.

Developer komerčních nemovitostí CTP, kterého vlastní několik nizozemských podnikatelů, provozuje síť 36 logistických a průmyslových CTParků. Kromě Česka jsou i na Slovensku, v Rumunsku a Polsku. Celkem CTP provozuje 1,9 milionu metrů čtverečních ploch. Mezi další aktivity patří například Spielberk Office Centre s kancelářskými prostorami poblíž středu Brna.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK