Co týden dal? Lidé si na Vánoce půjčují více než loni

15.11.2013 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Lidé si letos před Vánocemi půjčují zatím více peněz než loni. Vyplývá to z ankety mezi největšími tuzemskými úvěrovými společnostmi.

Posledních 7 dní ve světě

Internetová společnost Google vyhrála jeden ze soudních sporů s autory knih. Newyorský soudce odmítl žalobu, v níž autoři obviňovali Google z toho, že bez jejich svolení digitálně zkopíroval miliony knih pro svou elektronickou knihovnu Google Books.
Více informací

Americkému Wal-Martu, který je největším maloobchodním řetězcem světa, stouply ve třetím čtvrtletí tržby o 1,6 procenta na 115,7 miliardy dolarů (2,3 bilionu Kč), na odhady ale nedosáhly. Čtvrtletní výsledky podle firmy zhoršil nečekaný pokles tržeb v obchodech ve Spojených státech a také silná konkurence.
Více informací

Irsko příští měsíc opustí mezinárodní záchranný program a nebude od věřitelů potřebovat záložní úvěr. Uvedl to irský premiér Enda Kenny při projevu k parlamentu.
Více informací

Propad řecké ekonomiky se ve třetím čtvrtletí nečekaně zmírnil. Hrubý domácí produkt se meziročně snížil o tři procenta, zatímco v předchozích třech měsících klesal o 0,7 procentního bodu rychleji. Místní statistický úřad zveřejnil také údaje o srpnové nezaměstnanosti, která stagnovala na 27,3 procenta. Ve srovnání s průměrem eurozóny byla ale víc než dvojnásobná.
Více informací

Slovenská ekonomika ve třetím letošním čtvrtletí zrychlila tempo meziročního růstu na 0,9 procenta z revidovaných 0,8 procenta v předchozím kvartálu. Mezičtvrtletně hrubý domácí produkt (HDP) země po očištění o sezonní vlivy přidal o 0,2 procenta v porovnání s růstem o 0,3 procenta ve druhém čtvrtletí.
Více informací

Italské úřady vyšetřují americkou společnost Apple. Mají podezření, že přední světový výrobce elektroniky před italským daňovým úřadem zatajil příjmy za více než miliardu eur (téměř 27 miliard Kč).
Více informací

Rozpočet Evropské unie na příští rok, na kterém se v noci na dnešek shodly členské země a Evropský parlament, počítá kromě jiného s miliardami eur na podporu tvorby pracovních míst především pro mladé.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Bulharský energetický regulační úřad se rozhodl zastavit řízení o odebrání licence tamní prodejní i distribuční společnosti ČEZ. Nenašel pochybení, které by ho k odebrání licence opravňovalo.
Více informací

Československá obchodní banka (ČSOB), která patří k největším tuzemským bankovním skupinám, za tři čtvrtletí vykázala čistý zisk 10,8 miliardy korun. To je meziroční pokles o sedm procent.
Více informací

Majetek, který mají Češi uložený v podílových fondech, stoupl za tři čtvrtletí o 23,4 miliardy Kč na 258,7 miliardy Kč. Informovala o tom Asociace pro kapitálový trh s tím, že 73 procent majetku drží fyzické osoby a 27 procent právnické osoby. Loni majetek ve fondech stoupl o 11,2 miliardy korun na 235 miliard korun.
Více informací

Pohonné hmoty v ČR devátý týden za sebou zlevňují. Cena Naturalu 95, který je nejprodávanějším druhem benzinu, oproti minulému týdnu klesla o šest haléřů na 35,39 Kč/l. Nafta zlevnila o čtyři haléře, litr ve středu stál 35,53 koruny. Vyplývá to z aktuálních údajů společnosti CCS.
Více informací

Provozní zisk nizozemského řetězce Ahold ve třetím čtvrtletí klesl o 14 procent na 248 milionů eur (6,7 miliardy Kč). Oznámila to firma, která v České republice provozuje síť obchodů Albert. Zákazníci Aholdu se ve snaze ušetřit zaměřili na nákupy levnějšího zboží.
Více informací

Lidé si letos před Vánocemi půjčují zatím více peněz než loni. Vyplývá to z ankety mezi největšími tuzemskými úvěrovými společnostmi. V souvislosti s Vánocemi očekávají rostoucí zájem zejména o tablety, které budou častým dárkem nejen pro dospělé, ale i pro děti. Mezi časté dárky prý budou patřit i chytré telefony a notebooky.
Více informací

Stavební spořitelny poskytly za deset měsíců letošního roku úvěry za 37,5 miliardy korun, což je meziroční nárůst o dvě procenta. Roste i zájem o uzavření nových smluv o stavebním spoření. Vyplývá to z výsledků všech tuzemských stavebních spořitelen.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU