Penzijní fondy ve skupině České pojišťovny dosáhly zisku přes 200 milionů Kč

26.08.2004 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Penzijnímu fondu České pojišťovny (PFČP) a Novému ČP Penzijnímu fondu (Nový ČPPF, dříve ABN AMRO Penzijní fond), k jejichž sloučení dojde letos na podzim, se během prvního pololetí obchodně i ekonomicky dařilo.

Oba penzijní fondy měly na konci června více než 720 tisíc klientů a spravovaly aktiva blížící se 20 miliardám korun. V daném období společnosti vytvořily souhrnný zisk ve výši 208 milionů Kč.

Největší pozitivní změnu zaznamenal v celkovém součtu objem nově uzavřených smluv. Oba penzijní fondy od počátku roku získaly více než 70 tisíc klientů. Na obchodních výsledcích se výrazně podílí PFČP, jehož klíčovým distributorem je obchodní síť České pojišťovny. „V souvislosti s plánovaným sloučením se rovněž začínáme orientovat na spolupráci s významnými makléřskými sítěmi v České republice, které tvoří hlavní prodejní kanál bývalého ABN AMRO Penzijního fondu,“ uvedl Ivo Foltýn, předseda představenstva PFČP.

Příliv nových klientů provázel nárůst objemu aktiv. Za poslední pololetí klienti svěřili penzijním fondům ze skupiny České pojišťovny více než 2,5 miliardy korun. Současně došlo k úspěšné změně   investiční strategie obou společností, která již fondům přinesla zisk 208 milionů korun. „Investiční strategie obou penzijních fondů je nyní v podstatě jednotná,“ doplnil Ivo Foltýn.

Zdroj: Tisková zpráva

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY