Komerční areál Eurekea v Praze 5 se vydražil za 220 mil. Kč

12.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. prosince (ČTK) - Průmyslový a skladový areál Eurekea v Praze 5 - Košířích o rozloze 30 tisíc metrů čtverečních se vydražil za 220 milionů korun, tedy za vyvolávací cenu. Informovala o tom dnes dražební společnost Naxos, která dobrovolnou dražbu organizovala. Šlo o největší letošní dražbu.

"Vydražitel má nyní lhůtu na doplacení 60 dnů od dražby, aby pak mohl areál převzít," poznamenal obchodní ředitel Naxosu Libor Nevšímal. Jméno vydražitele společnost nezveřejnila. Součástí prodeje bylo územní rozhodnutí pro výstavbu rezidenčního projektu Cibulka se 171 byty.

Areál Eurekea nyní využívá 69 firem ke skladování, výrobě a administrativě. "K jeho výhodám patří to, že se nachází v zajímavém místě s dobrou dopravní dostupností a že nabízí několik možností využití. Navíc roční výnos z pronájmů představuje 16 milionů korun a potenciálními investory se tak mohou stát ti, kdo se zajímají o komerční výnosové nemovitosti," uvedl před dražbou manažer Naxosu Miroslav Grunt, který má prodej na starosti.

Areál nyní vlastní obchodní společnost Eurekea. "Ta se rozhodla prodat jej ve veřejné dražbě, což je nejvýhodnější a nejtransparentnější způsob prodeje takového typu nemovitosti," doplnil Naxos.

S podobně velkými dražbami má Naxos zkušenosti. Loni firma zorganizovala nedobrovolnou dražbu nákupního centra Olomouc City. Cena se vyšplhala na více než 373 milionů korun, čímž se transakce stala historicky největší dražbou v Česku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK