Durák: Nehledáme papírové supermany ale schopné, chytré a zajímavé lidi

30.12.2013 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


Příprava na výběrová řízení, soft skills a hard skills tréninky, workshopy a mnohé další nabízí a organizuje Club 307, studentská organizace otevřená nejen pro studenty ekonomicky zaměřených vysokých škol. Na naše otázky odpovídal jeho prezident Vojtěch Durák.

Přemýšlíte nad prací nebo stáží v consultingu? Rádi byste oslovili největší hráče na trhu, ale nevíte jak nebo si nejste jisti svými schopnostmi? Club 307, studentská organizace ve spolupráci s těmito společnostmi nabízí možnost, jak se připravit na tyto výběrová řízení a zároveň zlepšit svoje osobnostní schopnosti.

Dobrý den pane Duráku, jste prezidentem Clubu 307 na Vysoké škole ekonomické v Praze, jenž se snaží studentům pomáhat s přípravou na výběrová řízení a s rozvojem soft skills důležitých pro úspěch na pohovorech. Jaký byl prvotní impuls k založení tohoto projektu?

Club 307 byl založen v letním semestru 2012 a jeho cílem je příprava na unikatní výběrové řízení do consultingu, jelikož tato příprava na vysokých školách v ČR chybí. Club 307 založili Lukáš Černo, Tomáš Doležal a Katarína Sábová, z nichž dva právě působí v consultingové společnosti McKinsey & Company.

Mohl byste čtenářům představit, na jakých principech funguje Club 307?

Club 307 stojí na dvou základních pilířích a to jsou partnerské společnosti a studenti vysokých škol. Partneři nám poskytují znalosti, podporu a dokonce i svou osobní účast na našich akcích, jsou jimi společnosti A.T. Kearney, The Boston Consulting Group, McKinsey & Company a Roland berger Strategy Consultants. Na druhé straně klub připravuje talentované studenty na kariéru zejména v consultingových společnostech.

Jaké konkrétní aktivity tedy Club 307 pro studenty realizuje?

Koncept Clubu je založen na ročním programu, který se dělí na veřejné přednášky a intenzivní program pro talentované studenty. V rámci veřejných přednášek se za účasti partnerů snažíme seznámit studenty, co obnáší práce v consultingu a jaké požadavky na ně budou kladeny při výběrovém řízení do těchto společností. V intenzivním programu se věnujeme individuálním potřebám vybranných studentů a to pomoci serií workshopů s tématy jako Corporate Finance Basics, Problem solving tests, Mock case interviews, MBTI testů atd.

Jak často pořádáte workshopy a je Váš projekt otevřen i studentům mimo VŠE?

Ano, členem Clubu 307 se může stát student jakéhokoliv oboru vysoké školy, v řadách našich alumni jsou jak studenti medicíny, chemie, tak i matfyzu a dalších oborů. Veřejné workshopy se konají ve čtvrtek jednou týdně v zimním semestru a v rámci intenzivního programu se se studenty potkáváme také na jednotýdenní bázi.

Zajišťuje Club 307 rovněž stáže v těchto poradenských firmách?

Club 307 nezajišťuje přímo stáže v těchto společnostech, ale připravuje studenty na jejich vyběrová řízení. A navíc těm nejtalentovanějším nabízí pohovory nanečisto u našich partnerů.

Zázemí projektu si zajišťujete jako studenti svépomocí nebo ve spolupráci s profesionálními společnostmi?

Jsme oficialní studentská organizace, které poskytuje zázemí VŠE v Praze a partnerské společnosti.

Poskytované služby jsou zdarma?

Účast na programu Clubu 307 je zdarma, jediné, co musí studenti investovat je jejich čas a úsilí.

Jakým způsobem se na vás mohou studenti obracet? Pomocí facebookové stránky?

Ano, ale v tomto ročníku jsme také spustili nové webové stránky Clubu 307, na kterých mohou zájemci nalézt podrobné informace a kontaktní údaje, viz www.club307.org. Samozřejmě ve vedení Clubu jsme také studenti, můžete se s námi potkat na vysokých školách a rádi vám zodpovíme jakékoliv dotazy.



Děkuji za rozhovor,
Zbyněk Drobiš, Studentskefinance.cz

Autor článku

Zbyněk Drobiš  

Články ze sekce: STUDENT