Česká podnikatelská pojišťovna pomůže klientům CK Globtour s dovolenou

08.09.2004 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP) se po zvážení situace kolem CK Globtour rozhodla pomoci klientům, kteří kvůli bankrotu této cestovní kanceláře nemohli odcestovat na svou dovolenou, ale mají ji naplánovanou a budou ji čerpat.

„Těm, kteří si zakoupí zájezd u jiné cestovní kanceláře, vyplatí ČPP zálohu pojistného plnění ve výši 50% z původní ceny zájezdu zaplacené Globtouru,“ sdělila mluvčí pojišťovny Tereza Fricová. U klientů další zkrachovalé cestovní kanceláře tm-Travel Market tento postup praktikován nebude, jejich situace je předmětem policejního vyšetřování.

Aby záloha mohla být klientovi CK Globtour vyplacena, musí učinit následující kroky:

  1. vyplnit oznámení o škodné události pojištění záruky v důsledku úpadku cestovní kanceláře (formulář naleznete na internetových stránkách České podnikatelské pojišťovny), 
  2. doložit cestovní smlouvu s CK Globtour a stvrzenku (doklad) o zaplacení zájezdu u této cestovní kanceláře,
  3. předložit doklad o zakoupení nového zájezdu, respektive zaplacení zálohy na tento zájezd.

Zálohy se vyplácí pouze na ústředí ČPP na adrese: Budějovická 5, Praha 4.

Česká podnikatelská pojišťovna se rozhodla ke vstřícnému kroku na základě smlouvy, kterou s CK Gloubtour sjednala. Pojistná částka Globtouru byla uzavřena na několik desítek miliónů korun a prozatímní náklady vynaložené na návrat jejích klientů zpět do ČR se pohybují v řádu jednotek miliónů. „Vše tedy nasvědčuje tomu, že všichni klienti získají 100 procent svých nároků, a proto se ČPP rozhodla vyjít vstříc klientům, kteří by rádi i přes úpadek Globtouru strávili dovolenou v zahraničí,“ řekla Tereza Fricová.

Autor článku

Jaroslav Paclík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ