Co týden dal? Obce navyšovaly koeficient daně z nemovitosti

31.01.2014 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Navýšení daně z nemovitých věcí pomocí takzvaného místního koeficientu využilo letos přibližně 530 obcí a měst. Více v našem článku.

Posledních 7 dní ve světě

Německá automobilka Volkswagen v loňském roce předstihla v prodeji amerického rivala General Motors. Volkswagen se tak stal druhým největším prodejcem automobilů na světě za japonským konkurentem Toyota Motor.
Více informací

Počet nezaměstnaných v Německu se v lednu výrazně snížil a jeho pokles byl hlubší, než se předpokládalo. Sezonně očištěná míra nezaměstnanosti ale zůstala na prosincové revidované úrovni 6,8 procenta.
Více informací

Španělská ekonomika v závěru loňského roku pokračovala v oživování z hluboké recese. Hrubý domácí produkt (HDP) v mezičtvrtletním měření zrychlil růst na 0,3 procenta z tempa 0,1 procenta ve třetím kvartále. Za celý loňský rok se ale ekonomika propadla o 1,2 procenta.
Více informací

Americká internetová společnost Google prodává výrobce telefonů Motorola Mobility čínské společnosti Lenovo Group. Hodnota transakce je 2,9 miliardy dolarů (přes 58,5 miliardy korun). Pro Google byl předloňský nákup velkou finanční ztrátou.
Více informací

Největší internetová sociální síť Facebook zvýšila ve čtvrtém čtvrtletí své tržby o 63 procent. Podle zveřejněných výsledků za poslední tři měsíce loňského roku činil čistý zisk firmy 523 milionů dolarů (přes deset miliard korun), což je téměř devětkrát více než ve stejném období předminulého roku. Výsledky mírně předčily očekávání analytiků.
Více informací

Italská automobilka Fiat loni více než zdvojnásobila čistý zisk na téměř dvě miliardy eur (55 miliard Kč) z necelých 900 milionů eur v předchozím roce. Firma nicméně uvedla, že letos počítá s prudkým poklesem zisku. Automobilka zhoršila výhled na letošní rok kvůli slabé poptávce v Jižní Americe a oznámila, že za loňský rok nevyplatí žádnou dividendu.
Více informací

Rakouská pojišťovací skupina VIG měla loni podle předběžných výsledků hrubé předepsané pojistné 9,4 miliardy eur (258 miliard Kč), což je meziročně o 4,9 procenta méně. VIG v Česku působí prostřednictvím Kooperativy, České podnikatelské pojišťovny a Pojišťovny České spořitelny. Po odečtení mimořádných vlivů vzrostlo skupině pojistné o 2,2 procenta.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Dluh českých domácností u bank a finančních institucí loni vzrostl o 42,6 miliardy korun. Celkový dluh domácností ke konci roku dosáhl 1,206 bilionu korun. V posledním měsíci roku ale jejich zadluženost klesla o 2,3 miliardy korun.
Více informací

Navýšení daně z nemovitých věcí, dříve daň z nemovitosti, pomocí takzvaného místního koeficientu využilo letos přibližně 530 obcí a měst z celkového počtu 6248 obcí. Nejvíce jich stanovilo místní koeficient na hodnotu dva.
Více informací

Veřejná správa loni zadala stavební zakázky za celkem 94,4 miliardy korun, což je meziročně o 2,3 procenta méně. Naopak počet tendrů vzrostl o 43 procent. Už v roce 2012 přitom objem veřejných stavebních zakázek poklesl o 13,9 procenta.
Více informací

Česká spořitelna vyplatila za tři dny 8180 klientům zkrachovalého Metropolitního a spořitelního družstva (MSD) náhrady za 8,09 miliardy Kč. Převážnou většinu tvoří bezhotovostní výplaty. Přes její pobočky začal náhrady vyplácet Fond pojištění vkladů v pondělí.
Více informací

Objem nově poskytnutých úvěrů stavebními spořitelnami by měl letos podle odhadů Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS) stoupnout zhruba na 47 miliard korun. Loni stavební spořitelny poskytly úvěry za 44,7 miliardy korun. Růst ČMSS očekává letos i v případě uzavírání nových smluv o stavebním spoření.
Více informací

Na členství v dozorčí radě Telefóniky CR v úterý rezignovali tři zástupci bývalé mateřské firmy Telefónica SA. Do rady byli místo nich kooptováni ředitel investiční divize PPF Martin Štefunko, spoluvlastník PPF Ladislav Bartoníček a Vladimír Mlynář, který je v PPF zodpovědný za PR a vztahy s veřejným sektorem.
Více informací

Počet návštěvníků tuzemských internetových serverů se během loňského roku zvýšil o tři procenta na prosincových 8,53 milionu. Počet návštěvníků z Česka vzrostl meziročně stejným tempem na 6,59 milionu.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Autor článku

Michal Ruml


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU