Čtvrtek byl pro domácí sázkaře svátkem

17.09.2004 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Čeští sázkaři oslavují, jako ještě nikdy v historii. Taková společná trefa, jaká se jim povedla ve čtvrtek, nemá v českém kursovém sázení obdoby. Největší tuzemská sázková kancelář Tipsport jim musí kvůli fotbalovým výsledkům jediného večera vyplatit na vyhrávajících tiketech částku kolem 106 milionů korun.

 „Je to zdaleka nejvyšší suma v třináctileté historii firmy, jakou musíme díky výsledkům jediného dne vyplatit,“ potvrdil Lubomír Ježek, mluvčí Tipsportu. Tuto těžkou ránu pro sázkovou kancelář a naopak gejzíry radosti tipujícím způsobily především čtvrteční večerní výsledky fotbalového poháru UEFA spolu s výsledky fotbalové Ligy mistrů. „Prakticky všechny zápasy skončily, pro nás bohužel, podle očekávání,“ vysvětluje Ježek. „Navíc jako by to lidé tušili, protože na zápasy bylo vsazeno mimořádné množství peněz,“ dodává.

Tipsport proto v pátek zažíval na svých pobočkách velký nápor lidí, kteří chtěli okamžitě své vyhrané peníze. Podle Herního plánu má Tipsport na výplatu výhry pět týdnů. „Výhry samozřejmě lidem vyplatíme mnohem dříve, v řádu dnů, případné prodlevy jsou spíše otázkou technickou a bezpečnostní.“ Hospodaření samotné sázkové kanceláře by to ale ovlivnit němělo.

Podle sdělení tiskového mluvčího měli i někteří sázkaři takové štěstí, že na sázku 20 korun vyhráli i statisíce. \"Výjimkou nebyly případy jako v Ivanovicích na Hané, kde stačilo jednomu sázkaři 20 korun na to, aby si díky dvaceti správně uhodnutým fotbalovým zápasům přišel na 425 822 korun při celkově trefeném kursu 19 355:1,\" dodal na závěr Ježek.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU