Dresdner Bank CZ prodána BAWAGu

20.09.2004 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Jeden z největších německých bankovních domů Dresdner Bank AG restrukturalizuje v České republice svou platformu pro firemní klientelu. Za tímto účelem dokončil vyjednávání s rakouskou skupinou BAWAG P.S.K. Group o prodeji české dceřiné banky Dresdner Bank - Dresdner Bank CZ a.s.

"Tato transakce byla schválena všemi potřebnými nadřízenými a regulačními orgány," uvedla mluvčí Dresdner Bank Katerina Piro. Tímto krokem skupina BAWAG P.S.K. Group získala stoprocentní podíl v Dresdner Bank CZ.

Prodejem dceřiné banky vstupuje v platnost dohoda o spolupráci podepsaná BAWAG P.S.K. Group a Dresdner Bank AG v květnu 2004. "Dohoda zaručuje, že díky kombinaci zdrojů BAWAG a mezinárodního know-how Dresdner Bank, budou firemním klientům Dresdner Bank v České republice i nadále poskytovány lokálně služby vysoké kvality. Firemním klientům Dresdner Bank v České republice se budou věnovat klientští manažeři z úseku “Dresdner Bank Desk“ zřízeného u BAWAG v CR," dodala Katerina Piro. Díky konkrétní dohodě budou moci klienti využívat výhod široké nabídky produktů a bankovních služeb, včetně cash managementu a financování připraveném na míru zákazníkovi.

O klienty investiční banky Dresdner Kleinwort Wasserstein se budou starat především pobočky banky v Londýně, Lucemburku a ve Frankfurtu.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ