Ekospol chce letos investovat do akvizic až jednu miliardu korun

19.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. února (ČTK) - Developerská společnost Ekospol chce letos do nových akvizicí investovat až jednu miliardu korun. Nové bytové projekty plánuje v Řeporyjích, Uhříněvsi a Michli. Dnes o tom informoval majitel společnosti Evžen Korec s tím, že aktuálně doprodali poslední byty čtvrté etapy bytového areálu Nové Měcholupy.

Takřka vyprodaná je prý i navazující pátá etapa, která však bude dokončena až za rok. Ze 154 bytů jich prý zbývá prodat ještě osmnáct. I proto chce Ekospol letos zahájit další etapu.

Kromě tradičních lokalit, jako jsou právě Nové Měcholupy, Kyje, Barrandov nebo Dubeč, začne letos developer nabízet lokality zcela nové. Stovky nových bytů postaví v Řeporyjích a Uhříněvsi. Menší a luxusnější projekty plánuje Ekospol v širším centru města, například v Michli.

"Jako vždy budeme všechny tyto projekty financovat ze svého, zcela bez použití cizích zdrojů. Na akvizice máme vyčleněnu více než miliardu korun," poznamenal Korec s tím, že cílem je být jasnou jedničkou pražského trhu rezidenčního developmentu.

Mohutnou výstavbu nových bytů žene podle Korce vyšší zájem kupců v posledních měsících. "Například po intervenci České národní banky loni v listopadu si lidé uvědomili, že o úspory na bankovním účtu je centrální banka může přes noc připravit. Hledají proto způsoby, jak své prostředky uložit, pročež i v lokalitě typu Nové Měcholupy pozorujeme nárůst poptávky po nemovitosti jako investici," podotkl Korec.

Společnost Ekospol je druhým největším developerem na pražském trhu. Loni v hlavním městě prodala celkem 653 nových bytů, což je meziročně o 47,7 procenta více. Dosáhla tak tržního podílu 13 procent. Celkem developeři v Praze loni prodali kolem pěti tisíc nových bytů. Za 22 let na českém trhu prodal Ekospol ve 44 projektech více než 8000 bytů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK