Kancelářské krysy poběží Prahou o hodnotné ceny

05.10.2004 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Již tuto sobotu ve 14 hodin odstartuje v centru hlavního města na Ovocném trhu první ročník závodu pro manažery - Běh kancelářských krys. Na vítěze čekají pěkné ceny, například kancelářské křeslo v ceně 50 000 korun, sportovní automobil s plnou nádrží na celý víkend nebo poukázky do golfového centra.

Závodníci (mezi nimi zástupci předních českých firem) se vydají trať dlouhou 777 metrů v pracovním obleku s povinnými rekvizitami - mobilním telefonem, šanonem či aktovkou. „Vypsány jsou čtyři hlavní kategorie - muži do 40 let, muži nad 40 let, ženy a štafeta smíšených družstev na 4 x 777 metrů. Přihlásit se lze až do pátku 8. října,“ uvedl Pavel Cingl z pořadatelské společnosti Exupery. Více informací i přihlášky naleznete na internetové stránce www.behkancelarskychkrys.cz.

Běžci absolvují trať v tradičním pracovním oděvu. Muži si obléknou obleky, ženy společenské kostýmky. Vzhledem k náročnosti trati je povolena jediná výjimka - sportovní obuv. Více než o fyzické výkony ovšem půjde o odreagování a pobavení.

Stejně jako start bude i cíl závodů situován na Ovocný trh. „Zde bude moderátor Pavel Anděl informovat diváky o průběhu běhu a volat na mobily závodníků, aby zjistil jejich aktuální polohu a fyzickou kondici. V případě, že závodník hovor nepřijme, bude diskvalifikován,“ popsal chystané sobotní dění Pavel Cingl. Na stejném místě se také budou odehrávat doprovodné soutěže, například hod šanonem nebo jízda na kancelářské židli, a po skončení závodu kulturní program. Nad akcí převzal záštitu pražský primátor Pavel Bém.

Autor článku

Jaroslav Paclík


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ