PPF má podíl v OriBase Pharma,jež vyvíjí postupy k léčbě rakoviny

31.03.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. března (ČTK) - Skupina PPF Group získala menšinový podíl ve francouzské biotechnologické společnosti OriBase Pharma, která vyvíjí léčebné postupy v onkologii. PPF to dnes oznámila v tiskové zprávě, v níž také uvedla, že se zavázala financovat současný vývoj portfolia léčebných přípravků OriBase Pharma. Další investice umožní PPF během krátké doby navýšit podíl v OriBase Pharma až do získání kontrolního balíku akcií, dodala. Výši transakce PPF neoznámila.

Skupina PPF finančníka Petra Kellnera už nyní vlastní biotechnologickou firmu Sotio, která vyvíjí léčebné přípravky na rakovinu prostaty, rakovinu vaječníků a rakovinu plic. "Akvizicí společnosti OriBase Pharma rozšiřujeme naše dlouhodobé aktivity v oblasti biotechnologií, v současné době vyvíjené ve společnosti SOTIO. Pokud bude klinický vývoj úspěšný, povede k širšímu portfoliu přípravků protinádorové léčby," uvedl Ladislav Bartoníček, akcionář PPF a člen vrcholového vedení zodpovědný za oblast biotechnologií.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodní služby až po biotechnologie. Působnost firmy sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie. Skupina v tiskové zprávě uvedla, že k 30. červnu loňského roku vlastnila aktiva ve výši zhruba 22,1 miliardy eur (asi 606 miliard korun).

OriBase Pharma byla založena ve Francii v roce 2007. Vyvíjí přípravky proti onkologickým onemocněním s rychlou progresí, jako jsou rakovina slinivky břišní, jater, triple-negativní karcinom prsu a rakovina plic. Generální ředitel a zakladatel společnosti Azíz Jasrí v tiskové zprávě dodal, že s příchodem PPF Group získá firma spolehlivé zdroje a zázemí, které umožní dále rozvíjet její programy.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK