KKCG získala podíl ve výrobci mobilních her Geewa

05.06.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. června (ČTK) - Skupina KKCG Karla Komárka získala podíl ve společnosti Geewa, která se zabývá vývojem a nabídkou mobilních a sociálních her. Do dalšího rozvoje a expanze fond Springtide Ventures ze skupiny KKCG investoval tři miliony eur, tedy asi 82 milionů korun. Uvedla to v tiskové zprávě. Výši podílu nechtěla komentovat.

Hry a herní portály Geewy v současnosti využívá každý měsíc přes deset milionů hráčů po celém světě. Mezi nejúspěšnější tituly patří Pool Live Tour, Pirates Poker nebo Age of Defenders. Jenom letos plánuje uvést na trh tři nové hry a i do budoucna počítá s vydáváním několika nových titulů ročně. V pražském, brněnském a berlínském sídle firmy působí přes 60 odborníků jedenácti národností.

"Geewa je jedním z nejvýznamnějších developerů her v našem regionu. Za poslední dva roky udělala velký skok dopředu, když se zaměřila na oblast multiplayer her pro tablety a smartphony. Věříme, že se díky naší investici stane Geewa jedním z hubů herního developmentu ve střední Evropě a naváže na úspěch své aktuálně nejpopulárnější hry Pool Live Tour," uvedl investiční ředitel KKCG Michal Tománek.

Fond Springtide Ventures vyhledává investice do projektů v oblasti technologií, IT a elektronického obchodu. Zajímá se především o projekty, které mají ambici a potenciál uspět i v mezinárodním žebříčku.

Do herního průmyslu v minulosti investovala i manželka podnikatele Zdeňka Bakaly Michaela Maláčová, která má majoritu v Prague Game Studios. Obrat z prodeje videoher a herních konzolí loni v Česku a na Slovensku loni meziročně vzrostl o 6,4 procenta na 2,59 miliardy korun.

jsa rot

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK