ABS Jets vloni zvýšil tržby i čistý zisk

01.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. července (ČTK) - Soukromý letecký dopravce ABS Jets vloni zvýšil zisk o téměř tři miliony korun na 13,9 milionu korun. Vyplývá to z účetní závěrky společnosti zajišťující přepravu soukromými letadly v Česku a na Slovensku. O sedm procent na 1,3 miliardy firmě vzrostly také tržby.

"K významným úspěchům minulého roku patří i rekordní počet odbavených letadel na pražském letišti. V průběhu loňského roku překročili kolegové z handlingu celkový počet 10.000 odbavených letadel. Za zmínku stojí také téměř čtyřicetiprocentní nárůst poptávky po službách údržby a zvýšený roční nálet celé naší flotily," uvedl ve výroční zprávě předseda představenstva ABS Jets Marcel Dostal.

Letadlová flotila ABS Jets se vloni rozšířila na 12 strojů. Nejnovějším přírůstkem byl podle tiskové zprávy dopravce stroj Legacy 650 brazilského výrobce Embraer. Proti roku 2012 se mírně zvýšil i počet zaměstnanců společnosti, kterých bylo ke konci loňského roku 191.

ABS Jets byla založena v roce 2004, nyní má základny na letištích v Praze a Bratislavě. Kromě provozu a údržby letadel působí společnost i jako prodejce letounů Embraer.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK