Prologis koupil nemovitosti o rozloze 230 tisíc m2, většinu v ČR

09.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. září (ČTK) - Developerská společnost Prologis koupila komerční nemovitosti ve střední Evropě s celkovou rozlohou 230 tisíc metrů čtverečních. Z toho se 17 nemovitostí o rozloze 163 tisíc metrů čtverečních nachází v Česku, informovala dnes společnost. Součástí obchodu je logistický park v Rudné u Prahy u dálnice D5 nedaleko pražského letiště. Cenu transakce společnost nezveřejnila.

Čtyři nemovitosti s rozlohou 55.400 metrů čtverečních, které rozšířily portfolio Prologis European Properties Fund II, jsou ve Varšavě a dvě nemovitosti o rozloze 11.600 metrů čtverečních v Bratislavě. Tyto budovy chce developer připojit k Prologis Parku Bratislava včetně pozemku, kde se dá vybudovat logistický prostor o rozloze až 38.400 metrů čtverečních.

Prologis už ve druhém čtvrtletí koupil logistický park R6 a přejmenoval ho na Prologis Park Prague Airport. Šlo o pozemky o rozloze 33 hektarů severozápadně od Prahy pět minut jízdy od Letiště Václava Havla. Prologis následně v parku zahájil stavbu budovy o rozloze 30 tisíc metrů čtverečních.

Celkem měl developer ve druhém čtvrtletí v regionu ve výstavbě sedm průmyslových budov o celkové rozloze více než 131 tisíc metrů čtverečních.

Globálně působící firma s kořeny v USA Prologis se zaměřuje na výstavbu skladů a průmyslových nemovitostí. Vlastní a spravuje nemovitosti ve 21 zemích světa. V Česku nabízela před aktuální transakcí v sedmi parcích s celkem třemi desítkami budov přes 660 tisíc metrů čtverečních průmyslových ploch. Ve střední a východní Evropě jeho portfolio čítá 3,7 milionu metrů čtverečních. V celé Evropě ke konci června vlastnil a spravoval zhruba 14,3 milionu metrů čtverečních logistických distribučních prostor.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK