Firma Hamé koupila slovenského výrobce majonéz Doma Prešov

09.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 9. října (ČTK) - Potravinářská společnost Hamé koupila slovenskou firmu Doma Prešov, která je v zemi největším výrobcem majonéz, tatarských omáček a dressingů. Na tiskové konferenci v Bratislavě to dnes oznámili představitelé Hamé. Společnost tak rozšiřuje nabídku o výrobky, které ve svém sortimentu dosud neměla.

\"Výrobky tradiční slovenské firmy Doma vhodně doplní a rozšíří portfolio Hamé, což nám umožní lépe soupeřit s mezinárodní konkurencí. Slovensko je pro naši skupinu mimořádně významným trhem,\" uvedl generální ředitel skupiny Hamé Martin Štrupl.

Závod firmy Doma v Prešově na východním Slovensku se stal desátým výrobním podnikem Hamé. Nový vlastník slovenské firmy zachová značku Doma, pod kterou společnost dosud produkty vyráběla.

Kupní cenu za slovenský podnik Štrupl neuvedl. Dodal, že firma Doma Prešov byla podle něj nadstandardně zisková, čemuž odpovídala i hodnota transakce.

Společnost Doma Prešov zaměstnává přibližně 50 zaměstnanců a její obrat loni dosáhl pět milionů eur (137 milionů korun). \"Jsme rádi, že se značka Doma stane součástí tak významné regionální skupiny, jakou je Hamé,\" uvedl v tiskové zprávě Jozef Polomský, zakladatel a bývalý majitel společnosti Doma.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK