Praha 6 zrušila více než miliardovou zakázku na stavbu bytů

15.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. října (ČTK) - Praha 6 zrušila více než miliardovou zakázku na výstavbu dvou bytových domů v lokalitě Na Dračkách nedaleko Ořechovky. Rozhodla o tom dnes rada města, která je zároveň valnou hromadou radnicí vlastněné firmy Sneo. Do soutěže se přihlásili jen dva zájemci, z toho jeden nesplnil podmínky, řekl na dotaz ČTK mluvčí radnice Adam Halmoši. Záměr už dřív kritizovala opozice.

\"Realizace tohoto projektu bude na rozhodnutí nové politické reprezentace, která vzejde z komunálních voleb,\" uvedl. Vedení společnosti Sneo dostalo za úkol připravit do konce roku návrh dalšího postupu.

Praha 6 chtěla prostřednictvím vlastní firmy Sneo vložit do projektu pozemky. Investor by výměnou za ně předal městské části 44 vybudovaných bytů. Ze zadávací dokumentace vyplývá, že mělo jít o byty o podlahové ploše od 40 metrů čtverečních až po nadstandardní téměř 270metrové byty s rozsáhlými balkony a dvěma garážemi. Stavba za 1,1 miliardy už získala povolení stavebního úřadu.

Opoziční Strana zelených se na posledním jednání zastupitelstva neúspěšně pokusila připravovanou soutěž zvrátit. \"Veřejnou zakázku na využití majetku Prahy 6 za jednu miliardu těsně před volbami je projev maximální politické zpupnosti,\" uvedla tehdy zastupitelka Petra Kolínská (SZ). Praha 6 v odůvodnění zakázky uvedla, že chce \"naplnit bytové a sociální potřeby občanů městské části\". To zelení vzhledem k rozměrům plánovaných bytů označili za směšné.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK