Co týden dal?

03.12.2004 | , Finance.cz
Press centrum


Jako každý týden, tak i tento Vám přinášíme novinky z našeho serveru, ze světa i České republiky. Dozvíte se například o výhodných půjčkách od státu, o prodeji Českého Telecomu, ...

Posledních 7 dní ve světě

V USA roste počet žadatelů o podporu v nezaměstnanosti. Jen za minulý týden stoupl jejich počet o 25.000, zatímco počet osob, kteří jsou bez práci dlouhodoběji, klesl na nejnižší úroveň od dubna roku 2001.

Ve čtvrtek uvedla společnost GETRAG Ford Transmissions, že hodlá investovat na Slovensku okolo 300 milionů eur. Finance budou určeny na výstavbu továrny a výrobu převodovek.

Dle Evropské komise se v listopadu zhoršilo podnikatelské klima eurozóny více, než se očekávalo. Index podnikatelského klimatu se snížil na 0,39 bodu, zatímco ekonomové očekávali snížení ukazatele na 0,48 bodu.

...více informací naleznete na www.finance.cz nebo www.finance.cz/reuters

Posledních 7 dní doma

Vláda schválila projekt půjček, který dává lidem do 36 let možnost získat až 300.000Kč za zvýhodněných podmínek na bydlení. Uchazeč o úvěr musí být buď ženatý či vdaná, nebo vychovávat alespoň jedno dítě.

Budou-li podmínky na českém trhu příznivé, zváží příští rok Česká republika emisi zahraničních dluhopisů v objemu 1 až 1,5 miliardy eur, uvedlo ve čtvrtek Ministerstvo financí.

Ministr informatiky Vladimír Mlynář uvedl ve čtvrtek, že by se o privatizaci Českého Telecomu ucházet nejméně tři vážní zájemci. Počítá také s tím, že strategické partnery ze telekomunikačního sektoru by v privatizaci mohli doplnit finanční investoři. Vláda ve středu rozhodla o prodeji 51% Českého Telecomu pomocí výběrového řízení s tím, že si nechala i otevřenou cestu prodeje akcií na burze.

...více informací naleznete na www.finance.cz nebo www.finance.cz/reuters

Posledních 7 dní na našem serveru

V sekci leasing jsme pro Vás zaktualizovali seznam splátkových společností. Naleznete zde sídlo společností, telefonní a faxová čísla spolu s internetovými stránkami a e-mailovými adresy.

V příloze s názvem "Konference" naleznete aktuální konference, semináře, trainingy a fóra, která byste si rozhodně neměli nechat ujít. Mediálním partnerem těchto seminářů je server Finance.CZ.

Tento týden docházelo k snižování úrokových sazeb k hypotečním úvěrům. V sekci Bydlení pohodlně zjistíte aktuální výše úrokových sazeb jednotlivých bank. K tomu máte přehledně zpracované další užitečné informace týkající se financování bydlení.

Blíží se konec roku a s ním i poslední možnost převést si státní podporu na nové smlouvy uzavřené do konce minulého roku. Podrobnosti se dočtete v článku "Nepřipravte se o výhodnější podporu!".

On-line prodej

TIP On-line prodeje: Plánujete dovolenou? Pokud uzavřete do konce roku 2004 smlouvu o penzijním připojištění u ČSOB Penzijního fondu získáte 7% slevu na pobytové zájezdy z vybraných katalogů CK ČEDOK! Možnost sjednání připojištění Vám nabízíme on-line v našem prodejním centru i s odměnou.

Na našem Prodejním centru můžete rychle a výhodně uzavřít:

STAVEBNÍ SPOŘENÍ = výhodný způsob spoření se státní podporou a pojištěnými vklady. Uzavřete on-line a získejte odměnu až 600 Kč!

PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ = bezpečný způsob, jak se zajistit na stáří s možností daňových úlev. Uzavřete on-line a získejte 50% měsíčního příspěvku zpět!!!


Poradenství

Každý týden vybíráme jeden z dotazů, které naši čtenáři vkládají na stránky poradna.finance.cz. Můžete zde najít odpovědi na vaše dotazy z různých oblastí osobních i firemních financí. Tentokrát se podíváme do oblasti bydlení.

Otázka:
"Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na věc. Bydlím v družstevním domě , je to Bytové družstvo, a předsedkyně družstva, bez předchozí schůze, si najala firmu a ve třech bytech vyměnila stoupačky za peníze družstva. Jak mají jednat zbylí družstevníci?"

Odpověď:
"Dobrý den, co se týká vašeho dotazu, tak je to spíše dotaz na právníka, ale pokusím se Vám zodpovědět, neboť ve svém volnu dělám taky předsedu jednoho bytového družstva. Dle mého názoru, pokud paní předsedkyně měla souhlas místopředsedů, tak do určité výše měla pravomoc rozhodnout sama spolu s místopředsedy, záleží to na Vašich stanovách."

Celou odpověď naleznete zde.

Anketa
 
Během uplynulého týdne jste mohli na HP www.finance.cz odpovídat na otázku, zda máte uzavřené stavební spoření. Celých 63% našich čtenářů smlouvu uzavřenou mají, 10% si ji uzavřít chce a 11% o stavebním spoření teprve uvažuje. 16% pak smlouvu uzavřenou nemají a ani ji v budoucnu nechtějí.

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum