Jedeme lyžovat na Šumavu

06.12.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Když už se tak touláme po horách Českých a Moravských, nesmíme zapomenout na nádhernou Šumavu. Ta je možná krásnější v létě, něž v zimě, ale i milovníci sněhu si zde přijdou na své...

Téma týdne: Zimní sezóna začíná

Lyžařské areály Kramolín, Nové Hutě nebo asi nejznámější Zadov. To jsou střediska, která každoročně na Šumavu lákají tisíce vyznavačů bílé stopy nebo rychlého sjezdu. Jak se střediska připravila na letošní sezónu se podíváme na následujících řádcích.

Zadov - Churáňov (www.lazadov.cz)
Celkem 7 sjezdovek na Zadově a Churáňově, většinou lehké až střední obtížnosti, celková délka 5,1 km, přepravní kapacita sedmi vleků a Lanové dráhy je 3500 osob za hodinu. Sjezdovky se denně upravují, sjezdovky 1,2,3 a 5 jsou uměle zasněžovány. Provoz vleků je denně od 8:30 do 16 hodin (od 1.2. 8:30-16:30) a večerní lyžování je každý den od 18 do 21 hodin.

Téměř celý areál Kobyla (sjezdovky 1,2 a 5) je osvětlen a sjezdovky jsou pro večerní lyžování vždy čerstvě upraveny.

  • Jednotlivá jízda: 60,- Kč
  • Denní jízdenka: 390,- Kč
  • Ubytování (chata Churáňov): 490,- Kč za osobu a den
  • Ubytování v hotelu Zadov: od 450,- za osobu a den (se snídaní)

Sportovní areál Špičák (www.spicak.cz)
Špičák se nachází v západních Čechách nedaleko Železné Rudy v těsné blízkosti hranic s Německem. Podle mnohých nabízí nejlepší možnosti lyžování na české straně Šumavy. Příležitost si dobře zalyžovat zde najdou všechny skupiny lyžařů od začátečníků po lyžařské experty. Špičák nabízí celkem 5 sjezdovek a 8 vleků s celkovou přepravní kapacitou 4250 osob za hodinu a 3,2 km uměle zasněžovaných sjezdovek. Technickým sněhem jsou pokryty celé tratě č. 2, 3 a 5 a horní část č.1. Celkem je zasněžováno 3,2 km sjezdovek a cvičných svahů.

  • Jednotlivá jízda: 60,- Kč
  • Denní jízdenka: 410,- Kč
  • Ubytování (ubytovna Blaženka): od 150,- Kč za osobu a den
  • Ubytování v hotelu Horizont: od 550,- za osobu a den (se snídaní)

Ski Areál Lipno Kramolín (www.kramolin.cz)
Takřka přímo v obci Lipno nad Vltavou se nachází velice zajímavý a doposud zcela neobjevený areál Kramolín. Všechny trasy autem končí na centrálním parkovišti pod lanovkou, které má kapacitu 450 míst a je zdarma. Při cestě od Frymburka je hned na začátku obce Lipno nad Vltavou po levé straně. Při cestě od Vyššího Brodu projedete celou obcí Lipno nad Vltavou směr Frymburk a téměř na konci obce odbočíte doprava. Parkoviště je dobře značené a viditelné. Chcete si zalyžovat v tomto příjemném takřka "rodinném" areálu? Zde jsou základní informace:

  • Jednotlivá jízda: 60,- Kč
  • Denní jízdenka: 400,- Kč
  • Ubytování v Beach and Ski Promenada Lipno: od 250,- Kč za osobu a den
  • Ubytování v hotelu Slunečná Louka: od 570,- za osobu a den (se snídaní)

Příroda Šumavy je krásná, o tom není pochyb. Ale i zimní, klidné a zasněžená krajina má své kouzlo a vyznavači zimních sportů to vědí. Proto se na Šumavu rádi a často vracejí. Zkuste si i vy najít na Šumavských střediscích to krásné a neváhejte je navštívit!

Další finanční tipy a triky naleznete na www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky