CPI chce do nového hotelu v Hradci investovat miliardu korun

09.12.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 9. prosince (ČTK) - Realitní skupina CPI Radovana Vítka hodlá investovat přes miliardu korun do vybudování nového hotelu s multifunkčním centrem v Hradci Králové na místě nynějšího hotelu Černigov. Novinářům to dnes řekli představitelé CPI. Hotel Černigov chce investor zbourat, což ve městě vyvolalo diskuse a odpor části veřejnosti. Vznikla petice proti demolici hotelu, kterou dosud podepsalo téměř 200 lidí.

Panelový hotel Černigov ze 70. let 20. století je nejvyšší budovu ve městě, stojí na Riegrově náměstí v sousedství hlavního nádraží Českých drah. CPI jej hodlá nahradit komplexem v čele se čtyřhvězdičkovým hotelem Clarion, který doplní kongresové centrum, kanceláře a v uliční úrovni obchodní prostory. Součástí projektu je obchodní vnitroblok s restauracemi a kavárnou.

\"Věříme, že tímto projektem obohatíme centrální část Hradce Králové o kvalitní městský prostor, který se stane přirozenou součástí pěšího koridoru mezi nádražím a centrem města,\" uvedl ředitel developmentu CPI Property Group Igor Klajmon. Vítězný architektonický návrh vytvořilo studio Schindler Seko Architects.

Zahájení výstavby CPI plánuje na polovinu roku 2016, přičemž tři měsíce by měly trvat demoliční a přípravné práce, další rok a půl pak samotná výstavba. Nový komplex by měl vytvořit zázemí pro 1400 pracovních míst. V kancelářské části by mělo pracovat přes 1300 lidí, dalších 60 by měl zaměstnat hotel. Hotel by měl mít 150 pokojů.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK