Firma Atrium prodává balík obchodních nemovitostí v ČR

09.12.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha/Saint Helier 9. prosince (ČTK) - Realitní společnost Atrium European Real Estate Limited, která se zaměřuje na provozování a rozvoj nákupních středisek ve střední a východní Evropě, se dohodla na prodeji celkem 72 maloobchodních nemovitostí v České republice. Firma to dnes oznámila na svém webu. Balík od ní za 70 milionů eur (1,9 miliardy Kč) kupuje soukromý fond, který spravuje společnost Peakside Capital Advisors. Transakce by měla být dokončena v prvním čtvrtletí příštího roku.

Prodávané nemovitosti se nachází na různých místech po celé České republice. Jde prý především o menší obchodní střediska s průměrnou rozlohou zhruba 2500 metrů čtverečních a s celkovou pronajímatelnou plochou zhruba 177.000 metrů čtverečních.

Odprodej je součástí dlouhodobější strategie firmy, která chce mít ve svém portfoliu především větší a zavedená nákupní střediska na svých hlavních trzích.

Atrium European Real Estate se označuje za předního majitele, provozovatele a developera nákupních středisek ve střední a východní Evropě. Firma sídlí na Normanských ostrovech. S akciemi podniku se obchoduje ve Vídni a Amsterodamu. Firma nedávno v Česku koupila nákupní centrum AFI Palác Pardubice za 83 milionů eur a v Polsku obchodní centrum Focus Mall v Bydhošti za 122 milionů eur. Po těchto akvizicích a dnes oznámeném odprodeji bude mít Atrium v České republice 22 nemovitostí, což představuje téměř 16 procent celkového portfolia firmy z hlediska hodnoty.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK