Ekospol loni zdvojnásobil zisk, tržby stouply na miliardu korun

05.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. ledna (ČTK) - Developerská společnost Ekospol v roce 2014 zvýšila tržby meziročně o 36,1 procenta na jednu miliardu korun. Zisk před zdaněním loni firmě vzrostl ve srovnání s rokem 2013 o 96,1 procenta na 200 milionů korun. ČTK o tom dnes informoval generální ředitel a předseda představenstva Ekospolu Evžen Korec. Podobný obrat firma plánuje i letos.

Ekospol loni evidoval také vyšší zájem o své byty, celkem prodal 737 bytů. To je ve srovnání s předchozím rokem o 12,9 procenta více. Čísla za celý pražský trh ještě nejsou k dispozici, nicméně se očekává, že developeři v hlavním městě prodali přes 5500 nových bytů.

Ne všechny tyto transakce se ale dostaly do loňského hospodaření. \"Je potřeba zdůraznit, že do výnosů jsou tržby za byty započítávány až poté, kdy jsou příslušné kupní smlouvy vloženy do katastru nemovitostí,\" upozornil Korec.

Výnosy kolem jedné miliardy očekává Korec i za letošní rok, zisk před zdaněním však odhaduje o něco nižší. Měl by činit 170 milionů korun.

Společnost Ekospol patří mezi dva největší developery na pražském trhu. Za 23 let na trhu postavil přes 9000 nových bytů ve 49 velkých projektech.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK