Nová služba ČS šetří čas

17.12.2004 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Klienti České spořitelny mají možnost využít zdarma přístup na portál Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) pomocí klientského certifikátu služby Servis 24 Internetbanking.

Od prosince tohoto roku mohou klienti ČS přes internet či telefon volně získat některé informace týkající se zdravotního pojištění. Díky bezpečnému přístupu přes internet mohou ať už poskytovatelé zdravotní péče, tak i plátci pojistného (zaměstnavatelé) a ostatní klienti České spořitelny výrazně snížit administrativu a urychlit komunikaci.

Klientský certifikát služby Servis 24 Internetbanking, který je uložen na čipové kartě, umožňuje lékařské veřejnosti na portálu VZP např. ověřit, u které zdravotní pojišťovny je pojištěnec aktuálně registrován, ověřit platnost smlouvy zdravotnického zařízení s VZ či informace o registraci pojištěnce u jeho ošetřujícího lékaře. Další výhodou je možnost zasílat faktury za dávky elektronickou cestou.

Servis 24 ušetří čas a papírování i plátcům pojistného, kteří pomocí této služby mohou předávat přehledy o platbách, podávat oznámení o změnách v evidenci zaměstnavatele, požadovat zaslání vyúčtování zaměstnavatele či seznamu zaměstnanců pojištěných u VZP. Dále přes portál VZP mohou samostatní podnikatelé zasílat např. přehledy o příjmech a výdajích za určité období.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ