Re/Max loni navýšil obrat o miliardu na deset miliard korun

22.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. ledna (ČTK) - Realitní síť Re/Max v loňském roce zvýšila v Česku obrat zhruba o miliardu na deset miliard korun. Zároveň zvýšila svůj tržní podíl na tuzemském trhu na 17 procent. ČTK to dnes sdělil prezident společnosti Re/Max pro ČR a SR David Krajný.

\"Za deset let, které Re/Max působí na českém trhu, se nám daří kontinuálně zvyšovat obrat i tržní podíl. Jen za rok 2014 dosáhla naše realitní síť meziročního nárůstu obratu o devět procent. To představuje navýšení o téměř miliardu korun,\" prohlásil Krajný. Slovenská část mezinárodní realitní sítě navýšila obrat dokonce o 39 procent.

Loni se dařilo celému realitnímu trhu. Podle studie společnosti MindBridge zpracovávané právě pro Re/Max vzrostly loni marže rezidenčního realitního trhu včetně prodejů mimo realitní kanceláře o 4,3 procenta na 4,9 miliardy korun. Růst táhli hlavně velcí hráči, kteří posilovali průměrně o sedm procent.

Síť Re/Max má v Česku aktuálně 109 kanceláří a 15 kontaktních míst. Pracuje pro ni 1193 realitních makléřů. Na začátku letošního roku síť Re/Max jako jeden z prvních velkých hráčů na trhu vstoupila do Asociace realitních kanceláří ČR. Na Slovensku na konci loňského roku vzrostl počet jejích realitních kanceláří na 45 a nyní v nich pracuje 280 makléřů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK