Nákup vozu na konci roku

23.12.2004 | , Finance.cz
LEASING A SPLÁTKY


Na konci roku přišli některé leasingové společnosti s výhodnými nabídkami nákupu automobilu. S jakým produktem chtějí své zákazníky oslovit? Jak si snížit při koupi základ daně?

CAC Leasing

Rozhodnete-li se pro nákup vozu pomocí produktu „CAC výhodný autocredit“, pak můžete ušetřit na dani z příjmu za rok 2004 desítky tisíc korun. Tento úvěr Vám umožní odepsat na konci roku větší část pořizovací ceny než při financování nákupu leasingem.

Díky daňovým změnám v květnu tohoto roku se staly úvěry mnohem populárnější než předtím. Společnost CAC Leasing nyní nabízí kratší dobu splácení úvěru, z nichž nejkratší je dána na 6 měsíců. Dále pak je zde možnost předčasného splacení úvěru a není potřeba jištění nemovitostí nebo třetí osobou. Minimální výše nákupu je stanovena na celých 20.000Kč a společnost zaručuje automatické zrychlení celé procedury získání úvěru.

Příklad
Pořídíte-li si vůz za 500.000Kč do konce roku, pak můžete ušetřit na dani z příjmu za tento rok až 35.000Kč. Odpisy zde totiž dosáhnou celých 125.000Kč, což je velmi výhodné využít při státem plánovaném snižování sazby daně z příjmu a díky tomu i ušetřit další tisíce korun v dalších třech letech.

ČP Leasing

Další společností, která přišla s novou nabídkou pro své klienty je ČP Leasing. Ta se spojila s firmou Temposervis a nabízí leasing ojetého vozidla s nadstandardními bonusovými úkony. Ten, kdo si chce koupit automobil, jej nemusí hledat v autobazarech, stejně tak i prodávající nyní nemusí dlouze zvažovat výběr zprostředkovatele prodeje. Nabídku upřesňuje Luděk Keltyčka: „Přes inzerát, nebo třeba přes známé si zájemce vybere automobil a obrátí se přímo na zástupce ČP Leasingu, případně s tímto vozem přijede do libovolné provozovny servisní sítě Temposervis dostupné po celé ČR.“

Firma Temposervis při prodeji vozu prověří jeho vlastnictví, původ a technický stav. Na základě posledního výsledku navrhne zákazníkům reálnou prodejní cenu. Budou-li kupujícímu chybět finance, pak může využít společnosti ČP Leasing a získat za výhodných podmínek vůz na leasing, zvýhodněné havarijní pojištění i povinné ručení. Náklady, které jsou spojené s prohlídkou technického stavu, prověření původu vozu či jeho ocenění hradí právě ČP Leasing. Je možné také využít zpětného leasingu.

Zdroj: Tisková zpráva ČP Leasing a Tisková zpráva CAC Leasing

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: LEASING A SPLÁTKY