Novým prezidentem Kia Motors Czech je od ledna Če U-im

28.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. ledna (ČTK) - Novým prezidentem zastoupení Kia Motors Czech byl v lednu letošního roku jmenován Če U-im (43), který dosud pracoval u italského dovozce značky Kia. Vystřídal Te Ho-i, který byl povýšen do funkce prezidenta centrály pro východní Evropu. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Če U-im pracuje pro jihokorejskou značku od roku 2000. Mezi roky 2008 až 2010 působil v mateřské společnosti Kia Motor Corporation v Jižní Koreji, kde spolupracoval s korejskou vládou na utváření nové strategie pro automobilový průmysl. Zkušenosti s evropským trhem získal již v roce 2003, kdy zastával pozici výkonného ředitele pro prodej ve francouzském zastoupení Kia Motors France v Paříži.

Od založení společnosti v roce 1993 je Če U-im v pořadí čtvrtým prezidentem českého dovozce vozů Kia. Mezi jeho cíli je dosáhnout do roku 2016 ziskových prodejů na úrovni deseti tisíc vozidel s tržním podílem nad pět procent. Hodlá se zaměřit i na vybudování silné prodejní sítě autorizovaných dealerů Kia pro udržitelný růst prodejů a zlepšování image značky v Česku. Plánuje mimo jiné vyvinout IT systém a zavést vyspělé procesy na podporu činnosti prodejců.

Kia loni zvýšila prodej na českém trhu o šest procent na 6700 osobních aut. Společnost má v České republice 68 autorizovaných prodejních a servisních míst a patří jí 8. místo na trhu.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK