Za sněhem do Itálie

29.12.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Přemýšlíte o zimní dovolené strávené mimo ČR? Vyberte si Itálii! Nabídka lyžařských areálů je velmi rozsáhlá a ceny dostupné. Čas, ušetřený ve frontě můžete strávit lépe, a to na sjezdovce.

Téma týdne: Jedeme lyžovat do ciziny

Jestliže se vydáte za lyžováním do Itálie, pak téměř určitě narazíte na slunečné počasí. Chcete-li si tedy nejenom zajezdit, ale i se opálit, vyberte si konec března. Druhou stranou se ale při slunečném počasí samozřejmě sníží kvalita sněhu. I tak se nemusíte bát, neboť Italové začínají již při prvních mrazech zasněžovat umělým sněhem. Nenapadne-li sníh přírodní, pak pokračují přes celou zimní sezónu, díky čemuž si návštěvníci mohou užívat zimních radovánek zhruba do půlky dubna.

Val di Fiemme/Obereggen

V posledních deseti letech vyhledává stále více lyžařů oblast Val di Fiemme/Obereggen k zimní dovolené. Místní středisko jim nabízí přes 150 km sjezdových tratí rozčleněných do 76 sjezdovek všech obtížností a z 60% uměle zasněžovaných. Je zde pro Vás připraveno více než 50 nejmodernějších přepravních zařízení s hodinovou kapacitou 65.000 osob, čímž můžete trávit mnohem více času na sjezdovce než na lanovce. Ubytování je zde na vysoké úrovni za dostupné ceny. Za další klad se může počítat i snadná dostupnost z České republiky. Na jeden skipass také máte možnost navštívit celkem devět lyžařských areálů a užívat si sjezdovek v nadmořských výškách 860 až 2415 m. Nesmíme také zapomenout na vyznavače běžek. Pro ně je zde k dispozici kolem 150 km udržovaných tratí.
Nejznámější areály: Alpe Cermis, Ski Center Latemar, Ski Are Alpe Lusia, Passo Rolle

Val di Sole

Mezi další významné lyžařské areály v Itálii se může počítat i Val di Sole, rozkládající se na rozhraní regionů Trentino a Lombardie. Naleznete zde přes 270 km sjezdových tratí, z nichž je zhruba 160 km uměle zasněžováno. K nim patří více než 70 sedačkových a kabinových lanovek a zhruba třiceti vleků, kde celková hodinová kapacita je kolem 120.000 osob.
Areály
: Madonna di Campiglio, Tonale/Ponte di Legno, Marilleva/Folgarida, Pejo, Pinolo, Monte Bondone, Pagenella.

Val di Falsa e Carezza

Tento areál leží v centru Dolomit v nadmořské výšce 3343 m n. m. Celkový počet lanovek je zde 33 a vleků 19. Pro vyznavače lyží či snowboardů je zde připraveno 120 km sjezdovek a pro běžkaře 50 km tratí. Velmi zajímavé je zde napojení areálu kabinovými lanovkami z Canezei a z Campitella na světově proslulý okruh Sella Ronda, který propojuje areály Val di Falsa e Carezza, Val Garden/Alpe di Siusi, Arabba a Alta Badia. Na základě zmíněného propojení se můžete dostat do míst, kde budete mít nepřeberný výběr sjezdovek všech obtížností.

Val di Falsa e Carezza Val di Sole Val di Fiemme/Obereggen
Sezóna
Týdenní - dospělí 168 163 154
Týdenní - dítě 118 114 -
Denní - dospělí - 29 29
Denní - dítě - 20,5 -
Mimo sezónu
Týdenní - dospělí 148 143 135
Týdenní - dítě 103 100 -
Denní - dospělí - 26 26
Denní - dítě - 18,5 -

Ceny jsou uvedeny v EURU. Aktuální kurz naleznete zde.

Další finanční tipy a triky naleznete na www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky