Century 21 letos zaměstná 200 makléřů, příští rok dalších 300

19.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. února (ČTK) - Realitní franšízová síť Century 21 v rámci plánované expanze letos přijme 200 makléřů, dalších 300 příští rok. Do pěti let chce mít v Česku tisíc makléřů, řekl dnes ČTK generální ředitel Century 21 Česká republika Lubomír Milek. Na konci loňského roku měla síť 47 poboček a zhruba 300 realitních makléřů. Podle ministerstva pro místní rozvoj v ČR působí 15.300 realitních zprostředkovatelů, což je v přepočtu na obyvatele výrazně nejvíce ze zemí EU.

Podle Milka je pro makléřskou profesi nyní ideální doba, protože realitní trh čeká v příštích letech růst.

Zvýšenou poptávku po nemovitostech, a to jak po bytech v novostavbách, tak po rodinných domcích a pozemcích, zaznamenala realitní síť už loni. \"Prodeje dosahují úrovně z rekordních let 2007-2008 a my očekáváme, že díky historicky nejnižším úrokovým sazbám bude hlad po nemovitostech ještě větší. To je obrovská příležitost pro realitní kanceláře a jejich makléře,\" řekl Milek.

Realitní síť kromě makléřů hledá specialisty na prodeje developerských projektů, komerčních nemovitostí, zemědělské půdy a pozemků. \"Díky expanzi nabízíme práci také na pozice vedoucích týmů i ředitelů realitních kanceláří,\" doplnil.

Značka Century 21 působí na českém realitním trhu šest let. Nejvíce poboček (68) měla v roce 2012. O rok později, kdy realitní síť koupil podnikatel Jan Rosák, spousta franšízantů odešla. Loni síť převzala skupina RSBC podnikatele Roberta Schönfelda, která je majitelem dodnes. Do pěti let chce mít v Česku 120 až 150 poboček. Nyní se zaměřuje na menší města s 15 až 30 tisíci obyvateli a regiony s nízkými cenami nemovitostí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK