CPI Group chce příští rok začít v Letňanech stavět 12podlažní dům

13.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. března (ČTK) - Realitní skupina CPI Group miliardáře Radovana Vítka se opět chystá na bytovou výstavbu. Příští rok na jaře chce začít v Letňanech stavět 12podlažní bytový dům se zhruba šesti desítkami budov. ČTK to dnes potvrdil mluvčí skupiny Jan Burian. Územní rozhodnutí vydané už v roce 2009 v minulých dnech Úřad městské části Praha 18 prodloužil o další dva roky.

\"S projektem počítáme jako vysoce prioritním, výstavba bytů k následnému prodeji bude zahájena na jaře příštího roku. Nyní chystáme projektovou dokumentaci pro získání stavebního povolení,\" uvedl Burian.

Bytový dům s 12 nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím má vyrůst při ulici Křivoklátská. Investor, kterým je dceřiná společnost CPI Group BPT Development, plánuje postavit 70 bytů a přes šest desítek parkovacích stání.

Letňany jsou v posledních letech vyhledávanou lokalitou, developeři tam postavili několik tisíc nových bytů. Central Group navíc před několika dny oznámil, že v Letňanech postaví dalších více než 700 nových bytů. Developerská společnost Trigema dokonce svůj projekt 2Barevné Letňany považuje za svůj nejúspěšnější v loňském roce. Loni kompletně dokončila druhou a třetí etapu výstavby.

Trh s novými byty v Praze v posledních měsících výrazně ožívá. Podle společné statistiky společností Ekospol, Trigema a Skanska Reality lidé loni v Praze koupili 5950 nových bytů, což je meziročně o 18,6 procenta více. Toho se snaží využít developeři, kteří představují i projekty, které dříve kvůli krizi odložili.

CPI Property Group v současnosti spravuje majetek v hodnotě přesahující 4,1 miliardy eur (113,7 miliardy korun). Skupina vlastní přes 3,2 milionu metrů čtverečních pronajímatelných ploch, z toho 1,25 milionu metrů čtverečních tvoří kanceláře, 770 tisíc metrů čtverečních nájemní bydlení a 620 tisíc metrů čtverečních maloobchodní plochy. Zbývající kapacity připadají na hotelové ubytování, průmyslové areály a logistická centra.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK