CTPark Bor u Tachova se v příštích letech rozšíří na dvojnásobek

15.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bor (Tachovsko) 15. března (ČTK) - CTPark Bor, druhá největší průmyslová zóna v Plzeňském kraji, se v příštích letech rozšíří na dvojnásobek, tedy o zhruba 260.000 m2 skladů a výrobních hal. Developerská společnost CTP získala 132 milionů eur (asi 3,6 miliardy Kč) od nového partnera Deutsche Pfandbriefbank. Peníze jsou určeny pro portfolio stávajících budov a pro rozšíření CTParku v nadcházejících letech, řekla ČTK mediální zástupkyně CTP Jana Bakešová.

\"Předpokládané tempo rozšíření bude 30.000 až 40.000 metrů čtverečních za rok, podle zájmu klientů,\" řekl regionální ředitel CTP pro Čechy Tomáš Novotný. O jednotlivých projektech, které budou ze zmíněné částky financovány, ještě nebylo rozhodnuto.

V současnosti působí podle Novotného v CTParku Bor 12 společností, které zaměstnávají zhruba 1100 lidí. \"Během letošního roku se na základě informací získaných od našich klientů předpokládá navýšení o dalších zhruba 250 pracovních míst,\" uvedl.

\"Uzavření transakce s tak silným a renomovaným finančním partnerem jako je pbb Deutsche Pfandbriefbank si velmi vážíme. Díky aktuálním výhodným podmínkám na trhu a rychlému pochopení potřeb společnosti CTP jsme se s ním dohodli na sedmiletém financování CTParku Bor,\" uvedl finanční ředitel CTP Radek Zeman. Banka podle vedoucího oddělení financování nemovitostí Charlese Balcha kvituje spolupráci s vedoucím hráčem české logistiky a průmyslového trhu. \"A věříme, že logistický trh v Česku zůstane i nadále tak úspěšný jako doposud,\" uvedl.

CTPark Bor, zóna u hranic a dálnice D5, funguje osmým rokem. Nyní má 280.000 metrů čtverečních. V sedmi obřích halách působí z drtivé většiny firmy zaměřené na logistiku. Největší skladový terminál v ČR s plochou přes 71.000 m2 tam má přední světový výrobce pneumatik Bridgestone. Sídlí tam také firmy MauriceWard z Británie, německý DB Schenker, americká Tech Data, která montuje a distribuuje do Evropy informační technologie. Americká CEVA Logistic má v Boru středoevropský distribuční sklad spotřební elektroniky firmy Philips.

CTP je vedoucím developerem komerčních nemovitostí v ČR. Staví a spravuje high-tech průmyslové areály ve střední a východní Evropě. Ve střední Evropě provozuje největší síť areálů s pronajímatelnou plochou 2,5 milionu m2 ve 40 lokalitách.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK