ERV pojišťovně stopl loni zisk o polovinu na 46 milionů Kč

27.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. března (ČTK) - ERV Evropské pojišťovně stoupl loni zisk o 50 procent na 46 milionů Kč. Na pojistném vybrala 380 milionů korun, což bylo o 28 procent více než předloni. ERV, která se specializuje na cestovní pojištění, o tom dnes informovala ČTK.

Tržní podíl ERV v pojištění uskutečněném přes cestovní kanceláře přesáhl 50 procent. \"Dařilo se nejen v prodeji individuálního pojištění, ale též jsme navázali spolupráci s dalšími významnými hráči na trhu,\" uvedl člen představenstva pojišťovny Ondřej Rušikvas. Jde o rozšíření portfolia cestovních kanceláří o dvě z tzv. velké trojky, tedy o Exim Tours a Čedok. \"Aktuálně pojišťujeme devět z deseti největších CK v ČR. Zajímavého růstu jsme dosáhli také u leteckých společností a prodejců letenek,\" dodal.

Náklady na pojistná plnění i počet škod z cestovního pojištění byly meziročně vyšší o více než třetinu. Proti předchozímu roku stoupl téměř o polovinu počet škod nad 100.000 korun hlášených z letních dovolených. Převážnou část škod tvoří léčebné výlohy v zahraničí. Mezi nejčastější zdravotní problémy patří tradičně zažívací potíže, záněty očí a uší, kožní a sluneční alergie či virózy. Zvyšuje se také počet úrazů, a to zejména na horách.

Nejvíce zdravotních problémů hlásí lidé z Egypta, na druhém místě je Řecko a třetí Turecko. Novým trendem je rapidní nárůst průměrné výše škod v USA, která vzrostla o 52 procent, a v Thajsku, kde činil nárůst dokonce 93 procent. Celková frekvence škod za rok 2014 vzrostla meziročně o osm procent, a zvyšuje se tak třetí rok v řadě. Velmi výrazně přibylo škod v Bulharsku, které z pohledu četnosti patří k nejrizikovějším destinacím.

ERV v České republice působí od roku 1992. Je součástí největší světové skupiny cestovních pojišťoven a prostřednictvím mateřské ERV patří do rodiny největší světové zajišťovny Munich Re.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK