ÚOHS prozkoumá další tendr na rekonstrukci D1

31.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 31. března (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) prozkoumá tendr Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na modernizaci dálnice D1 mezi Ostravačicemi a Kývalkou. Na postup Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) si stěžuje společnost Amberg Engineering Slovakia. ČTK to dnes bez bližších podrobností řekl mluvčí úřadu Martin Švanda.

Stejná firma naopak vzala zpět svůj podnět na prozkoumání tendru na opravy D1 v úseku Měřín - Velké Meziříčí. ÚOHS proto správní řízení zastavil. Jeho rozhodnutí je už pravomocné, zjistila ČTK z webu úřadu.

ÚOHS má na stole ještě zakázku na opravy dálnice mezi Hvězdonicemi a Ostředkem. Na základě návrhu italské firmy Serenissima Costruzioni v druhé polovině března zahájil správní řízení. V žádném z tendrů zatím není vydáno předběžné opatření, ŘSD proto může v zadávání zakázek pokračovat.

Všechny tři případy se týkají oprav, se kterými chce ŘSD začít letos. Pokračovat budou rovněž zpožděné stavby na úsecích Větrný Jeníkov - Jihlava a Lhotka - Velká Bíteš, které nebyly dokončeny v loňském roce.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svou životností. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva mohla stát asi 14 miliard korun. Stavba je rozdělená na 21 úseků, které se mají opravovat postupně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK