Počet návštěvníků webů v únoru stoupl na 9,77 milionu

31.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. března (ČTK) - Počet návštěvníků českých webů se v únoru zvýšil o desetinu na 9,77 milionu. Z toho bylo 6,85 milionu uživatelů z Česka. Nejvyššího počtu dosáhly domovské stránky portálů, databáze, katalogy a zpravodajství. Vyplývá to z měření NetMonitor společnosti Gemius a Mediaresearch.

Zatímco počet návštěvníků z Česka mírně klesl, výrazně stouplo množství uživatelů ze zahraničí. To by mohlo souviset s masakrem v Uherském Brodě 24. února. \"Ano, mohl to být jeden z důvodu zvýšeného zájmu. Na denních statistikách v kategorii zpravodajství je opravdu vidět zvýšená aktivita uživatelů připojených ze zahraničí v den masakru a několik dnů následujících,\" řekla ČTK Izabela Urbanová z Gemiusu.

Počet zhlédnutých stránek všemi uživateli se snížil o 1,75 miliardy na 16,56 miliardy. Průměrná denní návštěvnost se v únoru pohybovala kolem 4,3 milionu uživatelů, což je o šest procent více, než v lednu.

Nejnavštěvovanější byl portál Seznam.cz s 6,3 milionu uživatelů, následuje zpravodajský iDnes se 4,56 milionu návštěvníků a konkurenční Novinky se 4,35 milionu uživatelů.

Počet Čechů, kteří navštěvují webové stránky z mobilních zařízení, byl v únoru přes čtyři miliony. Znamená to, že v průběhu posledních šesti měsíců se tento počet zvýšil o více než 1,5 milionu uživatelů. Nejvíce uživatelů navštěvuje z mobilních zařízení domovské stránky portálů, weby z oblasti elektronického nakupování a komunitní a komunikační servery.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK