Americké akcie po pondělním oživení klesají, oslabuje je ropa

31.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 31. března (ČTK) - Americké akcie dnes po výrazném pondělním oživení z předešlých ztrát oslabují a jejich indexy ztrácely v polovině dne asi půl procenta. Pozornost investorů na Wall Street se zaměřuje na ropný sektor a pokračující sestup cen ropy v souvislosti s vrcholícím jednáním o íránském jaderném programu.

Dow Jonesův index se v poledne newyorského času (18:00 SEČ) pohyboval kolem 17.865 bodů a na pondělní závěr ztrácel 0,6 procenta. Širší index S&P 500 oslaboval o 0,5 procenta na zhruba 2076 bodů a stejným tempem ztrácel úhrnný index technologického trhu Nasdaq.

Za březen hlavní indexy ztrácejí, za celé první čtvrtletí ale mírně získávají. Indexy S&P 500 a Nasdaq míří k devátému čtvrtletnímu růstu po sobě.

Ceny ropy dnes klesají třetí den, což sráží akcie ropných společností. Index S&P Energy ztrácí zhruba jedno procento. Ropný sektor oslabují vyhlídky na dohodu s Íránem, která by vedla k přílivu íránské ropy na světový trh.

Počáteční ztráty trhu se zmírnily díky zprávě, podle níž spotřebitelská důvěra ve Spojených státech v březnu nečekaně oživila. Investoři nyní čekají na páteční klíčové údaje z domácího trhu práce.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK