Cestovka Touristika Travel končí, zřejmě kvůli útoku v Tunisu

31.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. března (ČTK) - Pražská cestovní kancelář Touristika Travel k 1. dubnu pozastavuje činnost. Oznámila to na svém webu. Podle serveru KrachyCestovek.cz, který dnes na konec cestovní kanceláře upozornil, je důvodem zřejmě nedávný teroristický útok v Tunisu, při němž zahynulo 25 lidí. Touristika Travel totiž nabízela hlavně zájezdy do Tuniska.

Kancelář Touristika Travel je podle serveru úzce spojena s Tuniskem. V roce 2004 byla v Česku založena tuniskou firmou Société Hôteliére Abou Sofiane, která v roce 2008 prodala svůj podíl dvěma Tunisanům podnikajícím v České republice. Kromě Tuniska prodávala zájezdy do Egypta a Turecka, ale Tunisko v aktuální nabídce převažovalo, píší KrachyCestovek.cz. Kolika klientů kanceláře se pozastavení činnosti dotkne, zatím není jasné.

Samotná kancelář se k aktuální situaci nevyjádřila. Na webu Touristika Travel není kromě krátkého oznámení o pozastavení činnosti uvedeno nic jiného, tedy ani žádné rady pro klienty, jak dále postupovat. Podle serveru byla podle posledních informací kancelář pojištěna proti úpadku u pojišťovny Uniqa.

Zájem Čechů o zájezdy do Tuniska opadl po teroristickém útoku v Tunisu, při kterém 18. března zemřelo 25 lidí, včetně 20 zahraničních turistů, a dalších pět desítek lidí bylo zraněno. Zatímco do 18. března dosahoval podíl Tuniska na prodejích zájezdů pěti procent, po útoku klesl podle statistik cestovní agentury Invia.cz na 1,7 procenta. O změnu destinace požádalo podle Asociace cestovních kanceláří asi 300 klientů, kteří si zájezd do Tuniska koupili v předprodejích.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK