Na Příbramsku začala výstavba nového úseku silnice R4

01.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Skalka (Příbramsko) 1. dubna (ČTK) - Na Příbramsku dnes začala výstavba nového úseku strakonické rychlostní silnice R4 od Skalky s křižovatkou se silnicí II/118. Zhruba pětikilometrový úsek vybuduje za 417 milionů korun bez DPH společnost Skanska. Výstavba potrvá dva roky.

\"Tato stavba je určitě důležitá, je důležitá z toho titulu, že se dlouho přešlapovalo a nezahajovaly se nové stavby,\" řekl ČTK a České televizi ministr dopravy Dan Ťok, který dnes poklepal na základní kámen stavby. Stát chce podle Ťoka v letošním roce zahájit stavby 124 kilometrů nových dálnic, rychlostních silnic a silnic první třídy.

Na prodloužení strakonické silnice netrpělivě čekali zejména lidé v Dubenci, kudy je vedena veškerá doprava z Prahy na Strakonice a do Písku a dál až na hraniční přechod ve Strážném. Díky nové stavbě bude tranzitní doprava odkloněna mimo obec.

Zakázku na dostavbu R4 vypsalo Ředitelství silnic a dálnic loni v květnu. Hodnotu stavby tehdy odhadovalo na zhruba dvojnásobek ceny nabídnuté Skanskou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK