Antivirová firma Trend Micro otevře rozšířenou pobočku v ČR

01.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. dubna (ČTK) - Společnost Trend Micro zabývající se počítačovou bezpečností otevře novou rozšířenou pobočku v České republice. Ze stávajících jednotek zaměstnanců posílí o zhruba deset lidí. Bude řízená z Polska, kde z místní pobočky vznikne regionální ředitelství pro střední a východní Evropu. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Vedle nové kanceláře v Česku chce firma otevřít pobočku v Maďarsku a v oblasti Jaderského moře. Klíčovou roli pro realizaci investičních plánů společnosti má hrát následujících dvanáct měsíců. Trend Micro má v ČR zastoupení od roku 2008.

\"Naše investiční plány navazují na současnou makroekonomickou a geopolitickou situaci. Vzhledem ke svému rostoucímu ekonomickému významu hraje střední a východní Evropa klíčovou roli, jak v evropském tak celosvětovém kontextu. A Polsko je díky rychlejšímu ekonomickému rozvoji v porovnání s jinými státy EU slibnou zemí,\" uvedl vicepresident Trend Micro pro kontinentální Evropu Patrick Dalvinck.

Rozvoj aktivit Trend Micro v regionu bude mít na starosti nově jmenovaný regionální obchodní ředitel Michal Jarski. Ten v posledních letech působil jako exekutivní pracovník ve společnostech Ruckus Wireless, Check Point Software Technologies a Internet Security Systems. \"V nejbližší době bude náš lokální tým rozšířen z deseti na 25 zaměstnanců, kdy budeme přijímat špičkové odborníky - jak manažery pracující přímo se zákazníky, tak technické a obchodní specialisty,\" dodal Jarski.

Trend Micro má sídlo v Tokiu. Po celém světě zaměstnává více než 5200 lidí a má roční tržby okolo 1,1 miliardy dolarů.

Česká republika má na trhu počítačové bezpečnosti silné postavení. Z Česka pochází silní globální hráči AVG Technologies nebo Avast, kteří se prosadili zejména nabídkou antivirů zdarma.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK