Vláda souhlasila s prodejem budovy na náměstí Republiky v Praze

09.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. dubna (ČTK) - Vláda souhlasila s tím, aby ministerstvo financí prodalo v dražbě budovu na pražském náměstí Republiky, kterou dosud využívala státní správa. Novinářům to dnes po nočním jednání kabinetu řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Podle náměstka ministra financí Ondřeje Závodského je cena nemovitosti odhadována zhruba na 750 milionů korun.

\"Věříme, že v dražbě se částka může vyšplhat ještě výše,\" řekl ČTK již dříve Závodský. Podle něj je za takovou sumu možné postavit novou budovu až pro 1500 úředníků. \"Navíc bude potřeba do nemovitosti vložit několik desítek milionů korun v následujících letech. Takže my chceme jít cestou levnějšího provozu mimo centrum než předražených budov v centru,\" dodal.

Budova je vedle divadla Hybernia, naproti je Obecní dům, poblíž jsou obchodní centra Palladium a Kotva. Lokalita je podle odborníků velmi žádaná.

S nemovitostí hospodaří Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, který ji však od poloviny roku 2014 pro své potřeby nevyužívá.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK