Křetínský pro obchodní centrum musí zpracovat dokumentaci EIA

20.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. dubna (ČTK) - Stavba multifunkční a administrativní budovy, které chce majitel fotbalové Sparty Daniel Křetínský postavit místo tréninkového hřiště vedle stadionu Sparty, se komplikuje. Magistrátní odbor ochrany prostředí rozhodl, že investor musí zpracovat kompletní dokumentaci vlivů na životní prostředí. Projekt odmítají městské části Praha 6 a Praha 7.

Úřad chce mimo jiné vyhodnotit vliv na imisní situaci, hlukovou zátěž a veřejné zdraví. Investor také musí navrhnout stavbu tak, aby práce měly co nejmenší negativní účinky na okolí.

Křetínský chce místo současného tréninkového hřiště postavit polyfunkční obchodní dům a administrativní budovu se sedmi nadzemními podlažími. V administrativní budově mají být kanceláře AC Sparta Praha a služební byty. Těch by v obou budovách mělo být celkem 64.

Ve třech podlažích polyfunkční budovy mají být obchody a restaurace, třetí podlaží je vyčleněno na volnočasové aktivity, tedy wellness a fitness. Čtvrté zabere multikino. Ve zbylých třech podlažích mají být služební byty. Součástí projektu je 988 parkovacích stání.

Budovy mají vyrůst v uzavřeném areálu fotbalového klubu AC Sparta Praha mezi ulicemi Milady Horákové a U Sparty a železniční tratí Praha - Kladno. Navržený projekt částečně překrývá nájezdovou rampu tunelu Blanka.

Stavbu chce investor podle dokumentace zahájit na jaře 2016, práce mají trvat do podzimu 2018. Zda se podaří tento harmonogram dodržet, není jasné. Před zahájením stavby musí firma získat ještě územní rozhodnutí a stavební povolení. Při tom narazí na nesouhlas městských částí Praha 6 a Praha 7. Těm se nelíbí velikost projektu a to, že půjde o obchodní centrum, přičemž by v lokalitě preferovaly pouze bytovou výstavbu. Na konci loňského rok představitelé Prahy 6 i Prahy 7 shodně kritizovali, že investor záměr předložil v \"šibeničním termínu\" a navíc v době svátků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK