Cetin nabídne akcionářům 164,7 Kč za akcii

10.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. června (ČTK) - Společnost Česká telekomunikační infrastruktura (Cetin), která se odštěpila od O2, nabídne minoritním akcionářům, kteří na dubnové valné hromadě hlasovali proti rozdělení operátora, 164,7 korun za akcii. To je o 11 korun méně, než minoritním akcionářům tento týden nabídla v rámci dobrovolného odkupu PPF, která v O2 i Cetinu vlastní majoritu. Cetin o tom informoval ve zprávě pro investory.

Cenu odkupu Cetin stanovil na základě znaleckého posudku. \"Veřejný návrh bude uveřejněn a rozeslán oprávněným akcionářům v zákonné lhůtě, tedy 15. června 2015,\" uvedl mluvčí Cetinu Martin Žabka. Akcie cetinu se dnes obchodují kolem 172 Kč, proti úterý téměř beze změny.

PPF v pondělí oznámila, že nabídne minoritním akcionářům O2 i Cetinu dobrovolný odkup akcií. Dohromady za obě akcie 254 korun. Písemný návrh mají všichni akcionáři dostat po 15. červnu.

O2 Czech Republic se na maloobchodního operátora O2 a velkoobchodního provozovatele pevných a mobilních sítí a datových center Cetin rozdělila k 1. červnu. Investiční skupina PPF o tom svými hlasy majoritního vlastníka rozhodla na valné hromadě na konci dubna.

Původní O2 v letošním prvním čtvrtletí meziročně zdvojnásobila čistý zisk na 1,2 miliardy korun. Konsolidované výnosy se zvýšily o téměř čtyři procenta na 11,2 miliardy korun. Za růstem byl podle firmy zlepšující se trend ve spotřebě zákazníků, růst datových výnosů v mobilním segmentu i výsledky dceřiné O2 Slovakia.

jsa mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK