E15: RPG Byty loni zvýšili čistý zisk na 461 milionů korun

18.06.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 18. června (ČTK) - Společnost RPG Byty loni zvýšila čistý zisk na 461 milionů korun, meziročně stoupl zisk téměř šestinásobně. Dnes to píše deník E15. Spolumajitelé firmy Zdeněk Bakala a Peter Kadas si nechali podle deníku vyplatit ze zisku dividendu ve výši celkem 261 milionů korun, což je výrazně méně než loni, kdy dividenda činila 4,6 miliardy. Firma RPG Byty je největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v Česku.

Výnosy RPG Byty loni meziročně mírně klesly na 2,9 miliardy korun. Činže rostla po deregulaci nájemného pouze o inflaci, minulý rok tedy o 1,4 procenta, uvádí E15 na základě výroční zprávy firmy. Do oprav a modernizací bytů společnost investovala 815 milionů, předloni to bylo podle webu firmy 1,3 miliardy. Pro letošní rok plánují RPG Byty dát na opravy a investice přes 700 milionů korun.

Spolumajitelé firmy si nechali vyplatit dividendu letos na jaře. Zbytek výdělku zamířil na účet nerozděleného zisku z předchozích let, kde je podle deníku zhruba 9,7 miliardy korun.

Společnost RPG Byty vlastní a spravuje 44.000 bytů, hlavně bývalých bytů těžební společnosti OKD. V jejím portfoliu jsou i další nemovitosti - obytné domy, nebytové prostory, komerční objekty i pozemky, a to převážně na území Moravskoslezského kraje.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK