Nových bytů se letos v Praze prodalo o čtvrtinu více, celkem 3550

14.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. července (ČTK) - Zájem o nové byty v Praze stále trvá. Za první pololetí letošního roku jich developeři prodali celkem 3550, což je meziročně o čtvrtinu více. Vyplývá to ze společné statistiky společností Ekospol, Skanska Reality a Trigema, kterou má ČTK k dispozici. Nejvíce se letos prodávají byty 2+kk, kterých si lidé koupili 623.

Jen ve 2. čtvrtletí prodali developeři v hlavním městě 1700 bytů, což je meziročně o 13 procent více. Společně s posledním čtvrtletím loňského roku jde o jeden z nejlepších výsledků od konce ekonomické krize. Více, celkem 1850 nových bytů, developeři prodali už jen v 1. čtvrtletí letošního roku.

\"Nízké sazby hypoték a rozhodnost lidí investovat do svého. To jsou dva hlavní důvody, proč se realitnímu trhu v letošním roce tak daří. Kupující mají zájem o nové a kvalitní byty, ohledně své budoucnosti jsou optimisté a nebojí se zadlužit. To je pro nás developery dobrá zprávy,\" poznamenal generální ředitel a předseda představenstva Ekospolu Evžen Korec.

Na konci letošního prvního pololetí mají developeři připraveno k prodeji dalších 7000 nových bytů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK