Trigema loni ztrojnásobila zisk na 156 mil. Kč, vzrostl i obrat

14.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. července (ČTK) - Developerská společnost Trigema loni více než ztrojnásobila zisk před zdaněním na 155,88 milionu korun z předloňských 45,9 milionu korun. Obrat skupiny vzrostl meziročně o 60 procent na 1,264 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy, kterou společnost dnes zveřejnila. Trigema patří mezi pět největších rezidenčních developerů na pražském trhu.

\"Výsledky v minulém roce ovlivnila především lepšící se situace na rezidenčním trhu a s tím spojené prodeje bytů,\" uvedl generální ředitel Trigemy Marcel Soural, který letos očekává další růst obratu až na 1,4 miliardy korun. Zisk před zdaněním by měl podle zveřejněného výhledu dosáhnout 170 milionů korun.

Trigema loni v létě přišla s novým konceptem nazvaným Trigema Chytré bydlení, které díky modulovému uspořádání umožňuje propojit více bytů, případně větší byt dále rozdělit. Letos chce v Praze začít prodávat byty ve třech nových projektech, jeden v Horních Měcholupech představila firma před několika dny. Kromě toho zvažuje vstup na regionální trhy, monitoruje situaci v Brně a Plzni.

\"Ve střednědobém horizontu chceme rezidenční projekty stavět i v jiných městech než jen v hlavním městě. A dokonce se nechceme omezovat jen na Českou republiku. Dlouhodobě pak máme ambici se vyprofilovat do investiční skupiny, což úzce souvisí s tím, jak plánujeme a jak nakládáme s našimi aktuálními projekty,\" poodhalil ve výroční zprávě další plány společnosti Trigema Soural.

Trigema patří mezi pět největších developerů na pražském rezidenčním trhu. Kromě výstavby bytů se věnuje také správě budov a facility managementu, provozuje vědeckotechnické parky, sportovní areály a má za sebou zkušenosti s kongresovými centry. Zaměstnává 156 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK