HN: Skupina Vítkovice má stavět elektrárnu v Nové Kaledonii

13.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 13. srpna (ČTK) - Strojírenská skupina Vítkovice postaví dva bloky tepelné elektrárny v Nové Kaledonii za osm osm až devět miliard korun. V Saúdské Arábii získala zakázku na výstavbu ocelárny, za ni by měla dostat zhruba šest miliard korun. Uvedly to dnes Hospodářské noviny (HN) s odvoláním na obchodního ředitele firmy Jiřího Skuhru.

\"Je tu ale možnost, že získáme další část zakázky zhruba za 3,5 miliardy jako subdodavatel německé společnosti,\" řekl HN Skuhra k saúdskoarabskému kontraktu. Stejně jako v případě zakázky v Nové Kaledonii budou Vítkovice i v Saúdské Arábii spolupracovat s dalšími firmami. \"Saúdští Arabové zajistí stavební část, německý koncern SMS válcovnu - a Vítkovice dodají ocelárnu,\" uvádí deník.

Partnerem ostravské firmy v Nové Kaledonii má být francouzská stavební společnost Eiffage. Vítkovice již spolu s Francouzi za 400 milionů korun projektují základní parametry elektrárny. Na přelomu letošního a příštího roku by pak měly začít ostré projekční práce, dodávají HN.

Vítkovice Holding zastřešuje celou strojírenskou skupinu vystupující pod značkou Vítkovice Machinery Group se sídlem v Ostravě. Skupinu tvoří firmy s ročním obratem kolem 20 miliard korun. Strojírenské impérium prakticky ovládá Jan Světlík. Jedním z menšinových vlastníků je KKCG Karla Komárka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK