Prodej nových bytů v Praze ve 3. čtvrtletí vzrostl o pětinu

12.10.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. října (ČTK) - Developeři prodali ve třetím čtvrtletí v Praze 1700 nových bytů, o 21,4 procenta meziročně více. Nabídka dostupných bytů se snížila na 6400 ze 7000 na konci června. Vyplývá to ze společných dat společností Skanska Reality, Trigema a Ekospol.

 

Za devět měsíců letošního roku developeři v Praze prodali 5250 nových bytů, čímž již překonali výsledek za celý rok 2013. Míří tak i k přepsání loňského rekordu, kdy se v hlavním městě prodalo 5950 nových bytů.

Nejprodávanější i ve třetím čtvrtletí podle Ekospolu zůstaly byty 2+kk, které se na prodejích podílely 37 procenty. Druhé nejprodávanější byly byty 3+kk, kterých se prodalo 26 procent. Byty 2+kk a 3+kk dohromady tvoří 60,5 procenta všech volných bytů.

\"Trh s novými byty v Praze šlape jako dobře promazaný stroj. Na trhu je velká nabídka superlevných bytů, úroky u hypoték se pohybují na nízkých úrovních a přibývá lidí, kteří si chtějí pořídit vlastní bydlení a nebojí se kvůli tomu zadlužit,\" komentoval statistiku generální ředitel a předseda představenstva společnosti Ekospol Evžen Korec. Odhaduje, že letos developeři prodají zhruba 7000 nových bytů.

Do statistiky jsou zahrnuty i byty prodané na takzvané rezervační smlouvy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK