Immocap prodal za 175 milionů eur nákupní centrum v Bratislavě

18.01.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 18. ledna (ČTK) - Slovenská developerská skupina Immocap v závěru loňského roku prodala za 175 milionů eur (4,7 miliardy Kč) bratislavské nákupní centrum Central společnosti Allianz Real Estate. ČTK o tom dnes informovala Kateryna Matušková z agentury SKPR Strategies. Na Slovensku jde za loňský rok pravděpodobně o největší transakci v oblasti nemovitostí.

Zmiňované nákupní centrum se nachází v širším centru slovenské metropole, otevřeno bylo v roce 2012. Jeho součástí je více než 150 maloobchodních provozů s celkovou pronajímatelnou plochou 40.000 metrů čtverečních.

\"Jsem rád, že nákupní centrum ve společnosti Allianz Real Estate získává silného a uznávaného partnera, který je příslibem jeho dalšího rozvoje a prosperity,\" uvedl předseda představenstva Immocap Peter Lukeš.

Immocap na Slovensku podniká od roku 1996. Společnost například postavila v Bratislavě tři velké administrativní budovy, do jejího portfolia ale patří také výstavba 134 rodinných domů nedaleko slovenské metropole.

Realitní trh na Slovensku loni zaznamenal několik větších transakcí. Například ČS nemovitostní fond, jehož správcem je REICO investiční společnost České spořitelny, koupil od developerské skupiny HB Reavis za 46,2 milionu eur (1,25 miliardy Kč) administrativní budovu Forum Business Center I (Forum BC I) v Bratislavě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK