Ministerstvo předloží vládě zakázky na opravy dalších úseků D1

15.03.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. března (ČTK) - Ministerstvo dopravy předloží vládě parametry veřejných zakázek na rekonstrukci dalších dvou úseků dálnice D1 u Hořic a u Velkého Meziříčí. Hodnotu obou zakázek na stavbu zhruba 13 kilometrů dálnice odhadlo ministerstvo na 1,7 miliardy korun. Vyplývá to z materiálů, která na středečním jednání vlády předloží k projednání ministr dopravy Dan Ťok.

Na opravu a rozšíření brněnské dálnice mezi Hořicemi a Koberovicemi na Vysočině úřad předpokládá utratit 875 milionů korun. O 45 milionů levnější by podle ceny projektu měl být úsek z Lhotky do Velkého Meziříčí.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svojí životností. Kvůli prasklinám betonových desek rozhodlo ministerstvo dopravy v roce 2011 o její celkové opravě.

Celá akce mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru je rozdělená do 21 úseků, které se opravují postupně. Nyní jsou hotové čtyři úseky z první etapy a další tři jsou rozestavěné. Letos očekává ŘSD zahájení prací na dalších šesti stavbách. Celkové náklady oprav všech vybraných úseků D1 se odhadují zhruba na 14 miliard korun.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK